Начало >Добруджа >Общество

Вестник ГЛАС: Ще настъпи ли промяна в болницата с назначението на новите началници на отделения

17.02.2019 г. 11:21:20 ч.
/
Вестник ГЛАС: Ще настъпи ли промяна в болницата с назначението на новите началници на отделения
През миналата седмица приключи изборът на началници за седем отделения в МБАЛ - Добрич. Разговаряме с началниците на две от най-трудните и натоварени отделения – „Ортопедия” и „Първо вътрешно”, съответно с д-р Митко Георгиев и д-р Албена Василева, за предизвикателствата и възгледите им за подобряване на работата не само в отделенията, но и в болницата въобще.
И още от темите в новия брой на вестник ГЛАС:
- В рубриката „Моят град” продължаваме обиколката си по улиците на Добрич, които ще претърпят пълна промяна. В период от няколко месеца ще бъдат реконструирани четири улици в централна градска част по проекта “Реконструкция и благоустрояване на градската среда в Добрич“. Това са: “Максим Горки“, „Стоян Михайловски“, “Кирил и Методий“ и “Георги Кирков“. Общата сума за проекта е около 6,5 милиона лева.
- В интервюто на броя представяме Венцислав Великов – художник по образование, по призвание и по професия. Завършил е СОУ „Дора Габе“ и Шуменския университет с профил „Изобразително изкуство“. Шест години е работил в Москва, а от пет твори от дома си в родния град за американски издателства на комикси. През миналата седмица в Младежки център – Добрич, се проведе първият урок от курса му по рисуване на истории в картини.
- В „Бизнес портал”: Мариян Хаджийски – собственик на магазини за цветя „Далия”. „Бизнесът с цветя е красив, но пък е безкрайно трудоемък и крехък“, казва Хаджийски за медийна група „Добруджа”.
- С 30% са намалели водните аварии в Добрич, вследствие  дейностите по водния цикъл, съобщи изпълнителният. директор на ВиК – Добрич, инж. Тодор Гикински.
- „Ако електронното гласуване беше толкова лесно за манипулиране, отдавна да са го въвели”, споделя Иво Мирчев от Добрич - член на Изпълнителния съвет на „Да, България” по повод проведените за първи път вътрешни електронни избори, с които ще бъдат определени кандидатите на партията за евродепутати. 
- Изготвен е вече нов Правилник за работата на обществен посредник в Добрич, в момента е публикуван за обществено обсъждане. Новият правилник урежда почти всички възможни хипотези при възникване на определен спор между граждани и институции“, заяви в студиото на Медийна група „Добруджа” общинският съветник Михаел Игнатов - един от вносителите на докладната, която предстои да бъде гласувана от Общинския съвет.
На спортната страница: Седмица преди началото на пролетния дял от първенството на Втора лига разговаряме със старши треньора на „Добруджа” Емил Велев и председателят на УС Николай Милков. „Подготовката и селекцията ми дават оптимизъм, че „Добруджа“ ще се спаси”, споделя треньорът, който ще разчита на почти изцяло нов отбор за оставането в професионалния футбол.
„Оцеляването обаче зависи от решението на Спортната комисия към Общинския съвет на 19 февруари”, подчерта Николай Милков. Той обясни, че въпреки поисканото от клубовете общо увеличение на средствата за тях с 200 000 лева, рамката на бюджета за спорт се запазва през тази година. Предстои спортната комисия да разпредели сумата между всички отбори в Добрич.
И още във вестник ГЛАС: най-актуалните малки обяви, полезна информация, културен афиш, седмичен хороскоп, забавни страници, седмична прогноза за времето.

Коментирайте
Подобни новини
График за получаване на книжа и материали от Секционните избирателни комисии в Добрич
График за получаване на книжа и материали от Секционните избирателни комисии в Добрич
Как е роден химнът „ВЪРВИ, НАРОДЕ ВЪЗРОДЕНИ"
Как е роден химнът „ВЪРВИ, НАРОДЕ ВЪЗРОДЕНИ"
Икона на Светите братя Кирил и Методий на над 120 години повежда шествието в Добрич
Икона на Светите братя Кирил и Методий на над 120 години повежда шествието в Добрич
Честит празник на буквите добруджанци!
Честит празник на буквите добруджанци!Яндекс.Метрика