Начало >Добруджа >Общество

Вестник „ГЛАС“: Ще сложи ли имунизацията край на пандемията

17.01.2021 г. 09:48:56 ч.
/
Вестник „ГЛАС“: Ще сложи ли имунизацията край на пандемията
Темата на новия брой на вестник „Седмичен ГЛАС“ е ваксинирането срещу Ковид-19. Втората доставка ваксини в Добрич е достатъчна за всички желаещи медици от областта. Това съобщи в интервю за медийна група „Добруджа“ областният управител Красимир Кирилов, който е и председател на Областния координационен щаб. От общо 2 200 педагози в област Добрич 514 са заявили желание да се ваксинират. Това е над 23%, което e с 3% повече от средното за страната, отбеляза Красимир Кирилов. Как протича ваксинирането в болниците в Добрич и Каварна може да прочетете в темата на броя.

Водещият материал също е свързан със здравеопазването. Македонецът д-р Косте Костайчиновски е начело на отделението по кардиология в Многопрофилна болница за активно лечение в Добрич от средата на ноември. За мен е удоволствие, че поех управлението на това отделение, каза за медийна група „Добруджа“ младият кардиолог.

И още от новия брой на „Седмичен ГЛАС“:
- Димитър Василев пое управлението на фирма „Пътнически превози“
- Въпреки пандемията отново ще има книжка „Дарования“
- Директорът на детската градина в село Присад Йорданка Добрева –  един съвременен будител, дал път в живота на поколения ромски деца
- Община Тервел кандидатства с проект за реконструкция на стадиона в града
- Проф. Иван Киряков - селекционер от Добруджански земеделски институт край Генерал Тошево: Влагата е достатъчно, не бързайте с торенето преди 15 февруари
- Костадин Костадинов: Напоителни валежи зарадваха земеделците в Добруджа. Цените на зърното ще растат, заяви председателят на Националната асоциация на зърнопроизводителите.

Интервю на броя: Веселин Велев: Производствената точка „Неопърл България” е с най-добри резултати в групата за 2020 г.

На спортната страница: Две теми – хандбал и футбол. Новият селекционер на националния отбор на България по хандбал за мъже е Чавдар Чернев. Той е бивш състезател на „Добруджа“, двукратен шампион на страната с жълто-зеления екип. Треньорският щаб на националния отбор се допълва от друг бивш състезател на „Добруджа“, както и с един от най-доказаните хандбални специалисти в България – Георги Андреев, дългогодишен наставник и президент на „Добруджа“. Едно от първите интервюта на Чавдар Чернев като национален треньор на България бе специално за медийна група „Добруджа“. Футбол: След заседанието на Управителния съвет на „Добруджа“ – без промени в ръководството. Главният мениджър Светослав Петров остава до лятото, заради футболистите и клуба.

И още във вестник „ГЛАС“: най-актуалните малки обяви, полезна информация, културен афиш, седмичен хороскоп, забавни страници, седмична прогноза за времето.

Коментирайте
Подобни новини
17-годишна англичанка е доброволец в РБ „Дора Габе” (ВИДЕО)
17-годишна англичанка е доброволец в РБ „Дора Габе” (ВИДЕО)
Времето в сряда
Времето в сряда
Семейство Станчеви – най-четящото семейство в Добрич (ВИДЕО)
Семейство Станчеви – най-четящото семейство в Добрич (ВИДЕО)
Областните етапи на състезанията "Млад огнеборец" и на "Защита при бедствия..." ще се проведат в Добрич
Областните етапи на състезанията "Млад огнеборец" и на "Защита при бедствия..." ще се проведат в Добрич



Яндекс.Метрика