Начало >Добруджа >Общество

Вестник ГЛАС: Удари първият звънец

23.09.2018 г. 13:41:27 ч.
/
Вестник ГЛАС: Удари първият звънец
15 162 ученици започнаха новата учебна 2018/2019 година на 17 септември в област Добрич. Училищата в областта са 69. Първокласниците, които влязоха в класните стаи в Добричко, са 1 249.  
И докато броят на първолаците намалява с всяка година, се наблюдава тенденция на увеличаване на броя на младите учители. В този брой Ви срещаме именно с млади хора, избрали учителската професия за свое призвание.
Атанаска Илиева е преподавател по български език и литература в СУ „П.Р. Славейков”. На 17 септември тя прекрачи прага на училището, което е завършила, но вече като учител.
Роси Демирева е най-младият преподавател в ПМГ “Иван Вазов”. Тя е само на 28 години,  но от пет години преподава английски език на осмокласниците.
Жанина Стоянова и Камен Киров са сред новите преподаватели в Езикова гимназия, оповести по време на откриването на учебната година директорът Милена Иванова. Те ще се присъединят към колектива на учебното заведение след около три седмици.
И още от новия брой на вестник Седмичен ГЛАС:
- Болницата в Добрич в тежко състояние. Не достигат кадри и финансови средства, призна директорът д-р Светозар Байчев.
- Заради проблемите с водоподаването Общинският съвет на Добрич ще проведе извънредна сесия на 4 октомври.
- Д-р Валери Веселинов е новият стар управител на ДКЦ-2, д-р Даниела Стоева ще ръководи Центъра за психично здраве.
- Академията KindyROO (КиндиРу) - в помощ на деца и родители. Добрич е сред градовете, в които отвориха първите центрове на Академията. Разговаряме с ръководителя на Центъра в нашия град Мария Няголова.
- Темата на рубриката ни „Бизнес Портал” е биологичното земеделие. Наш събеседник е Венета Минчева – управител на „Калула-84”.
- Стартира новият сезон на „Животът е пътуване”. Едно предаване на радио „Добруджа”, което намери добър отзвук сред нашата аудитория. Първата дестинация през есента ще е в пределите на България. Зорница Рашева - нашият гид,  е подготвила своето ново предложение. В очертаващите се прекрасни есенни дни си заслужава човек да отдели един уикенд, за да се наслади на изключително красивите места около Ловеч и в самия град.
На спортната страница: Площадка за уличен фитнес ще бъде изградена в Добрич. Историята на няколко момчета, които се борят за мечтата си.
И още във вестник Седмичен ГЛАС: най-актуалните малки обяви, полезна информация, културен афиш, забавни страници, седмичен хороскоп, ТВ програма, седмична прогноза за времето.

Коментирайте
Подобни новини
Нивото на безработица през март в област Добрич е 5,74%
Нивото на безработица през март в област Добрич е 5,74%
Времето в петък
Времето в петък
Издателство Клет България  провежда  информационно събитие  в Добрич
Издателство Клет България провежда информационно събитие в Добрич
Около 18 000 души е разликата в избирателните списъци в областта  за ЕП и НС
Около 18 000 души е разликата в избирателните списъци в областта за ЕП и НС



Яндекс.Метрика