Начало >Добруджа >Общество

Вестник ГЛАС: За рокадите и ситуацията в болницата в Добрич

25.02.2018 г. 09:33:48 ч.
/
Вестник ГЛАС: За рокадите и ситуацията в болницата в Добрич
Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич ще има нов изпълнителен директор, както първа съобщи още във вторник Медийна група „Добруджа”. Това е акушер-гинекологът д-р Светозар Байчев. Той поема поста, след като през последните три години директор на болницата бе д-р Трифон Йорданов.
„Дадох максимума от възможностите си, болницата е в стабилно състояние”, казва сдаващият поста д-р Йорданов.
„Приех, защото знам, че мога да допринеса за развитието на болницата”, призна приемащият д-р Байчев.
В същото време хирургичното отделение може да остане без лекари. Петимата специалисти в отделението, начело с началника си д-р Мирослав Попов, вкупом подадоха в администрацията на болницата заявления за напускане заради ниските заплати.
„Ножът опря до кокала, търпим от години, но промяна няма”, споделя началникът на Хирургичното отделение д-р Мирослав Попов.
И още на страниците на вестник Седмичен ГЛАС:
Великотърновският административен съд отмени финансовата корекция от 4,2 млн. лева, наложена на община Добрич като водещ партньор при реализирането на проекта за регионалното депо в Стожер.
Съдебните охранители излязоха на протест за по-добро заплащане. „Искаме еднакво отношение към всички, работещи по Закона за МВР”, обясниха протестиращите. 
Добричките червенокръстци заслужават повече от отлична оценка, каза в Добрич председателят на Националния съвет на БЧК акад. Христо Григоров.
В Генерал Тошево се радват на още пет модерни обществени сгради. „Берем плодовете на общия ни труд”, обяви кметът Валентин Димитров.
Да се създаде комисия, която да изготви анализ на състоянието на водопреносната мрежа и необходимостта от инвестиции в община Добричка. Това гласуваха общинските съветници на редовното си месечно заседание. Предложението бе на съветника Димитър Стоилов от Земеделския народен съюз.
Община Крушари първа в областта проведе електронно заседание на Общински съвет.
В интервюто на броя: Ръководителят на Интегрирания проект за подобряване на водния сектор в град Добрич – фаза 1, инж. Живко Неделев пред Медийна група „Добруджа”.
Продължаваме образователната тема с Коста Коларов. „Сега нашите младежи са убедени, че най-светлото човешко достойнство е тарикатлъкът”, казва учителят на поколения добричлии. „Всички знаем, че половете са два – умни и можещи, и неграмотни тъпаци”, коментира проблемите в българското образование и общество математикът.
„Да бъдат сред хората - за мен това трябва да бъде дейността на депутатите”, споделя в първото си интервю за Медийна група „Добруджа” като народен представител Даниела Димитрова. „Най-ценното в живота е да можеш да простиш, да заживееш за хората. Защото прошката е една голяма любов”, казва още Димитрова.
На спортната страница: Какво се случи на заседанието на ПК „Спорт и младежки дейности” и защо не се стигна до консенсус за разпределение на парите за спорт.
И още в новия брой на вестник Седмичен ГЛАС: най-актуалните малки обяви, полезна информация, културен афиш, забавни страници, седмичен хороскоп, тв програма, прогноза за времето. 

Коментирайте
Подобни новини
Тошко Тодоров след срещата при президента: Ние не сме най-подготвените хора за тази позиция
Тошко Тодоров след срещата при президента: Ние не сме най-подготвените хора за тази позиция
Д-р Катя Ганова: Необходим е контрол върху изписването на антибиотици и начинът за това е електронната рецепта (Аудио)
Д-р Катя Ганова: Необходим е контрол върху изписването на антибиотици и начинът за това е електронната рецепта (Аудио)
Работилница за дърворезба за деца организираха Европа Директно - Добрич и Младежкия център (ВИДЕО)
Работилница за дърворезба за деца организираха Европа Директно - Добрич и Младежкия център (ВИДЕО)
Времето на 30 март
Времето на 30 март



Яндекс.Метрика