Начало >Добруджа >Общество

Вестник ГЛАС: Започват ремонти на основни улици в Добрич

10.02.2019 г. 11:13:21 ч.
/
Вестник ГЛАС: Започват ремонти на основни улици в Добрич
Медийна група „Добруджа” стартира нова рубрика, посветена на Добрич – „Моят град”. Една рубрика за проблемите и предизвикателствата пред гражданите, институциите, общинската администрация, общинските структури и звена, успехите и положителните резултати, инфраструктурните проекти и строително-ремонтните дейности, за добрите намерения и практики, за осъществяването им, за настоящето и бъдещето на нашия град. 
Слушайте всеки петък след 10.00 часа в ефира на радио „Добруджа”, гледайте видеото в канала Добруджа ТВ. А всичко, детайлно описано, може да прочетете на страниците на вестник „Седмичен ГЛАС”.
Добрич – „Моят град”!

В първото издание на „Моят град” стъпваме на първите две улици, на които предстои коренна промяна. Първите две -  ул.“Никола Петков“ и бул.“Добруджа“, ще бъдат реконструирани по проект “Подобряване на връзката с ТЕN-Т мрежа в трансграничен регион Меджидия-Добрич“.
В квартал „Балик” има улици, които носят имена на цветя - „Детелина“, „Теменуга“. Но и двете улици по нищо не подсещат за красивите растения. Двете улици с цветни имена са включени в проекта „Реконструкция и благоустрояване на градската среда в  Добрич“. Проектът трябва да бъде реализиран още тази пролет. За шестте улици по този проект са предвидени  6 милиона лева.
Ул. “Агликина поляна“ попада в сферата на добрите намерения между възложителя и изпълнителя на водния цикъл. Първата улица, която ще бъде изцяло асфалтирана след завършване на водния цикъл в Добрич от икономии по проекта, които към момента се изчисляват.
И още в новия брой на вестник ГЛАС:
- „Време е да има национално мислене по отношение на общинското здравеопазване, защото неговото положение е драматично. Продължава така вече няколко години и води до  приключване като съществуване на общинските болници. В същото време на това здравеопазване разчитат около 2 милиона души от населението на страната ни.” Това коментира за радио „Добруджа” д-р Десислав Тасков, управител на общинската болница в Каварна.
- „Искам аптеката да остане най-достъпното здравно заведение, а не да се превръща в супермаркет”. Лили Манова – собственик на аптеката в „Старият  Добрич”, за амбициите, проблемите в бизнеса и удовлетворението пред Медийна група „Добруджа”
- Областната администрация в Добрич – 20 години между институциите и гражданите. Две десетилетия се навършиха от влизането в сила на последното териториално-административно устройство на България. Първият областен управител на област Добрич е Николай Илиев. Той е на поста от 01.02.1999 г. За периода от създаването си досега област Добрич има 11 областни управители, всеки от които е допринесъл за утвърждаване на държавността и институционалността при спазване на законите.
- В рубриката „Животът е пътуване” се отправяме към Венеция – олицетворение на романтиката, емоциите, любовта.
- Двама млади добричлии са номинирани за престижната награда „Икар”. Това стана ясно на 6 февруари, след като бяха обявени номинациите за театралните награди, които тази година ще бъдат връчени за 45-и път в Деня на театъра - 27 март.
Ирина Митева е с номинация за „Дебют”. Младата актриса, станала популярна с участието си в сериала „Откраднат живот”, е отличена за ролята си в "Нирвана" – една постановка на Драматично-куклен театър "Васил Друмев" – Шумен.
Роденият в Добрич Милен Апостолов пък е номиниран за “Икар” за авторска музика. Младият диригент и композитор печели популярност с музиката за спектакъла "Наемателят" от Матяж Зупанчич на Драматичен театър "Николай Масалитинов" – Пловдив. В разделa „Авторска музика” Апостолов ще се конкурира за отличието с Павел Терзийски и Пламен Мирчев – Мирона. 
На спортната страница: Лека атлетика – представяме двама изключителни таланти  - Вержиния Костадинова победител във веригата състезания „А1 Атлетика за младежи”, а преди това стана шампионка на трибой с подобрен национален рекорд, както и 15-годишния Тодор Петров. Той спечели 2 медала в тласкането на гюле – злато при момчетата до 16 години и бронз при юношите до 18 на националния шампионат.
И още във вестник ГЛАС: най-актуалните малки обяви, полезна информация, културен афиш, седмичен хороскоп, забавни страници, седмична прогноза за времето.

Коментирайте
Подобни новини
 Рекорден добив от лавандула в Добруджа
Рекорден добив от лавандула в Добруджа
Времето на 23 юли
Времето на 23 юли
Ограничения за движение по улици в центъра на Добрич заради дейности по проект
Ограничения за движение по улици в центъра на Добрич заради дейности по проект
Младежите от  Ротари клуб с жив интерес към паметниците
Младежите от Ротари клуб с жив интерес към паметницитеЯндекс.Метрика