Начало >Добруджа >Общество

Ветеран от Втората световна война празнува 95-и рожден ден (ВИДЕО)

17.12.2017 г. 14:29:08 ч.
/
Ветеран от Втората световна война празнува 95-и рожден ден (ВИДЕО)
Георги Симеонов Георгиев от село Бранище, ветеран от Втората световна война, празнува днес своя 95-и рожден ден. Да уважат рожденика дойдоха кметът на Община Добричка инж. Тошко Петков, кметът на Бранище Димитър Димитров, ветерани от Областния съвет на Съюза на ветераните, както и цялото му семейство.
Изключително трогателна бе срещата на Георги Симеонов с двама други участници във войната – 97-годишния Божидар Лолов и Атанас Генчев, на 94 години, с когото Георги Симеонов е бил в един и същ полк – 46-и пехотен.
Кметът на Община Добричка подари на 95-годишния рожденик плакет на общината и български трибагреник, за който Георги Симеонов се е сражавал с чест и достойнство.
Дядо Георги получи поздравителни адреси от Областния съвет на Съюза на ветераните и от Регионалния клуб „46-ти пехотен Добрички полк” към Националното дружество „Традиция”. 
„Имам наречено още да живея”, заяви дядо Георги и разказа, че дядо му, на когото е кръстен, починал много млад – едва на 25 години, когато синът му е бил на 6. Преди да почине е заръчал на съпругата си да отгледа сина, да го ожени и да кръстят внучето на негово име. „Годините, които не изживях – ги оставям на него”. 

Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Нивото на безработица през март в област Добрич е 5,74%
Нивото на безработица през март в област Добрич е 5,74%
Времето в петък
Времето в петък
Издателство Клет България  провежда  информационно събитие  в Добрич
Издателство Клет България провежда информационно събитие в Добрич
Около 18 000 души е разликата в избирателните списъци в областта  за ЕП и НС
Около 18 000 души е разликата в избирателните списъци в областта за ЕП и НС



Яндекс.Метрика