Начало >Добруджа >Регионални

ВИДЕО: Вижте как земеделски производител удря кмета на Стожер

17.01.2020 г. 13:14:02 ч.
/
ВИДЕО: Вижте как земеделски производител удря кмета на Стожер
Кметът на Стожер Илко Митков ни предостави видеозаписа от охранителната камера пред кметството, на който се вижда как вчера сутринта земеделският производител Младен Денев го удря в лицето. Резултатът от удара е спукано тъпанче, за което кметът си е извадил медицинско свидетелство.
Според Митов няма основателна причина Денев да го нападне, напротив – само преди няколко дни кметът му е съдействал за кравефермата му.
„Не знам от какво е провокиран гневът му. Сутринта, около 8:30 часа, си говорихме с един приятел отвън, той спря колата си и започна да псува на етническа основа: „Циганин кмет ли ще ме командва мене? Ще ви изколя! Ще ви изселя! Хляб няма да ви дам! Работа няма да ви дам!”. Арогантно поведение”, обясни кметът. Той допълни, че арендаторът и друг път е показвал нетърпимост към него.
След като Митков няколко пъти призовал земеделеца да го остави, той се върнал и го ударил в дясното ухо. Перфорация на тъпанчето е констатацията на лекарите, освидетелствали кмета на Стожер. И в момента той се оплаква от болки в главата и ухото, а след обед отново смята да отиде на лекар. Илко Митков се надява и органите на реда да си свършат работата и да вземат необходимите мерки. Той е решен  да си търси правата в съда. Иска му се по този начин да предпази други свои съселяни от посегателството на земеделеца.  Признава, че се бои до известна степен от арендатора, защото е човек с финансови възможности, който евентуално може да предприеме ответни мерки срещу кмета. Заради сигурността си днес Илко Митков стои в кметството, придружаван от свой приятел.
Припомняме, че тази сутрин от Районна прокуратура Добрич съобщиха, че е образувано досъдебно производство по случая. Образуваното досъдебно производство е по член 131, ал. 1, т. 1 от НК, съобщават от Районна прокуратура.
Потърсихме и самия Младен Денев, но той отказа коментар за инцидента.

Репортаж на Дана Михайлова и Стефан Калев.
Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Община Каварна се опитва да изплува от финансовото блато (ВИДЕО)
Община Каварна се опитва да изплува от финансовото блато (ВИДЕО)
Лекарите в болницата в Каварна вземат заплати за ноември.Дарението чака потребление (ВИДЕО)
Лекарите в болницата в Каварна вземат заплати за ноември.Дарението чака потребление (ВИДЕО)
Приключва ремонтът на Дамбата в Балчик (ВИДЕО)
Приключва ремонтът на Дамбата в Балчик (ВИДЕО)
Изложба „Строителите на паметника на Свободата“ откриват в Балчик (ВИДЕО)
Изложба „Строителите на паметника на Свободата“ откриват в Балчик (ВИДЕО)Яндекс.Метрика