Видове телевизори – Smart TV и според операционна система

10.04.2018 г. 09:13:22 ч.
/
Видове телевизори – Smart TV  и според операционна система
Smart TV и видове операционни системи

Smart TV е набор от допълнителни функционални възможности на телевизора.Новият пакет функции може да се инсталира на LCD и OLED телевизори, без да променя нищо в основните възможности на телевизионния приемник.Пакетът Smart TV ви позволява да свържете допълнителни канали за получаване на съдържание, включително гледане на филми по интернет.
Можем да кажем, че Smart TV е софтуер, който позволява свързването на устройства чрез локална мрежа на телевизора към интернет.Предимството на Smart TV е, че не е нужно да изтегляте нищо от интернет, но трябва само да се свържете с мрежата и да гледате от избраната видеоуслуга.Независимо от производителите,  устройството е практически едно и също.Основната разлика е във външния дизайн на интерфейса, но функциите са еднакви. 


Повечето от смapт тeлeвизopите, наречени още "интелигентни", ca c вгpaдeн Wі - Fі зa cвъpзвaнe нa интepнeт ycлyги като Nеtflіх, HBOGo зa cтpийминг нa видеоклипове или за пускане на приложения за клипове , за работа с приложения, за изтeглянe нa филми, зa игpи, за публикуване във Fасеbооk и за общуване по Skype, дистанционно управление, записване на програми и филми.Водещите марки са Samsung, LG, Philips и Sony.Цената зависи от производителя, функционалността, модела.

Броят на приложенията зависи от операционната система.Първоначално приложенията в Smart TV можеха да се видят само чрез операционната система Android.Затова тя включва повече приложения, отколкото Windows, който се появи по - късно.

Когато купувате телевизор със Smart TV, информирайте се какви приложения има и кои могат да бъдат изтеглени.Ако се интересувате от конкретна програма, която не съществува в основния пакет, уточнете дали е възможно да го инсталирате безплатно.Ако има вградена видеокамера, можете да общувате с приятели чрез интернет.

Операционни системи
Android TV
е основната операционна система на интелигентните телевизори(Sony, Sharp, TCL).Тя е най - простата и изглежда като същата в смартфоните.Това означава, че можете да я използвате за много приложения като Netflix, Spotify, VLC Media Player, Facebook или игри на голям екран.С нея стандартният телевизор се превръща в медиен център.

Не е нужно да губите време в търсене на дистанционното - специално приложение позволява да контролирате телевизора от смартфона.От всяко мобилно устройство можете да изпращате медийно съдържание с помощта на плейъра Chromecast.

Ето някои от най - популярните модели с Android:

    PHILIPS 43 PUS6501 / 12
4 K UHD ултратънък, красив и елегантен, с двустранен Ambilight

SONY KD - 43 XE8005
43 ''
4 K Ultra HD Smart телевизор с дисплей TRILUMINOS, с вградена Wi - Fi, с динамичен обхват за постигане на реалистични картини, с 4 K X - Reality™ PRO, възпроизвеждане от USB в различни формати. 

Samsung 55 MU7002 - иновационен, с наситени цветове и динамична яркост, благодарение на Dynamic Crystal Colour;
функцията Motion Rate 240 изглажда изображението, премахва замъгляването на картината, което я прави незаменима при гледане на спортни предавания и на друго съдържание с бързодвижещи се обекти.Precision Black и Peak Illuminator спомагат за изостряне, точност и яркост на сцените.Идеално се вписва във всяко помещение.

WEB OS е разработена през 2014 г.и първоначално бе използвана за смартфони и таблети.За разлика от Android TV, тя не обхваща много от интелигентни телевизори, но приложенията в актуализираната версия са изключително интересни.Magic Zoom например, позволява да увеличавате картината на екрана, без да се губи качеството, а Magic Mobile Connection съчетава телевизора и смартфона в едно.Системата е отворена(с отворени кодове), така че разработчиците могат да създават приложения за работа, а това означава още повече възможности. 

Основната характеристика на интерфейса е удобният панел под формата на многозадачна лента в долната част на екрана.Той се състои от многоцветни икони на приложения и услуги.Сега потребителят без връщане в главното меню може да избере да гледа ефирни канали, сателитна телевизия, стрийминг видео или просто да използва интернет.Възможно е да едновременното изпълняване на няколко задачи едновременно, т.е.докато гледате филм, без да го прекъсвате, можете да общувате в социалните мрежи.

WebOS 3.0 предлага няколко забележителни нови технологии:
    основната новост е поддръжката на Streaming GameFly, позволяваща да пускате на телевизора високотехнологични игри като Batman: Arkham Origins или Tomb Raider, без да се налага да купувате мощен компютър.Тази услуга работи подобно на PlayStation Now, обработвайки всички данни на сървъра в интернет и показвайки на потребителя само крайното изображение в реално време.
разделяне на екрана на две част;
дава възможност за едновременно разглеждане на независими източници на видеосъдържание - например, да гледате телевизия в един прозорец, а в друг прозорец да възпроизвеждате съдържанието на 4 K Blu - ray диск или стрийминг чрез вграденото приложение LG 4 K UHD / HD Streaming Apps;
поддържа директната връзка със смартфони с Android, което позволява бързо да преминете към Google Карти или интересно видео от YouTube на големия телевизионен екран;
възпроизвежда музика, като оставя телевизионния екран изключен; 
можете да създадете няколко потребителски акаунта, което означава отделен профил за всеки член на семейството със собствени приложения.

Сред най - търсените модели с WebOS са:

    LG 43 UJ6307
LG 43 " (108 cm.) Ultra HD 4K HDR Smart TV
По - устойчиви цветове от всеки ъгъл на гледане
Панелът IPS 4 K при LG UHD TV предлага богати, устойчиви цветове и силен контраст

LG 55 UJ6307
LG 55 " (139 cm.) Ultra HD 4K HDR Smart TV
Панелът IPS 4 K при LG UHD TV предлага богати и устойчиви цветове, силен контраст - непроменени при големи зрителни ъгли.С усъвършенстван симулиран съраунд звук от виртуалните седем канала.

LG 60 UJ634V
LG Ultra HD 4 K HDR Smart TV 
С уникално усъвършенстваната лента за стартиране на WebOS 3.5 ще се потопите в един нов свят на развлечение и забавление.Сигурност на личните данни, лесен и пряк път до 4 K HDR съдържание в Netflix.
Снимка:electron.bg

Коментирайте
Подобни новини
Царевичните и слънчогледови хибриди на Пионер – подходящи за стресиращи климатични условия (ВИДЕО)
Царевичните и слънчогледови хибриди на Пионер – подходящи за стресиращи климатични условия (ВИДЕО)
На 22 юли изтекоха 14 месеца от изпълнението на проект MOWE UP
На 22 юли изтекоха 14 месеца от изпълнението на проект MOWE UP
УЕБ платформа подпомага хората от трансграничния регион Румъния – България при избор или промяна на професията
УЕБ платформа подпомага хората от трансграничния регион Румъния – България при избор или промяна на професията
Двореца в Балчик бе домакин на работен семинар в рамките на трансграничен проект
Двореца в Балчик бе домакин на работен семинар в рамките на трансграничен проектЯндекс.Метрика