Видове телевизори – Smart TV и според операционна система

10.04.2018 г. 09:13:22 ч.
/
Видове телевизори – Smart TV  и според операционна система
Smart TV и видове операционни системи

Smart TV е набор от допълнителни функционални възможности на телевизора.Новият пакет функции може да се инсталира на LCD и OLED телевизори, без да променя нищо в основните възможности на телевизионния приемник.Пакетът Smart TV ви позволява да свържете допълнителни канали за получаване на съдържание, включително гледане на филми по интернет.
Можем да кажем, че Smart TV е софтуер, който позволява свързването на устройства чрез локална мрежа на телевизора към интернет.Предимството на Smart TV е, че не е нужно да изтегляте нищо от интернет, но трябва само да се свържете с мрежата и да гледате от избраната видеоуслуга.Независимо от производителите,  устройството е практически едно и също.Основната разлика е във външния дизайн на интерфейса, но функциите са еднакви. 


Повечето от смapт тeлeвизopите, наречени още "интелигентни", ca c вгpaдeн Wі - Fі зa cвъpзвaнe нa интepнeт ycлyги като Nеtflіх, HBOGo зa cтpийминг нa видеоклипове или за пускане на приложения за клипове , за работа с приложения, за изтeглянe нa филми, зa игpи, за публикуване във Fасеbооk и за общуване по Skype, дистанционно управление, записване на програми и филми.



Водещите марки са Samsung, LG, Philips и Sony.Цената зависи от производителя, функционалността, модела.

Броят на приложенията зависи от операционната система.Първоначално приложенията в Smart TV можеха да се видят само чрез операционната система Android.Затова тя включва повече приложения, отколкото Windows, който се появи по - късно.

Когато купувате телевизор със Smart TV, информирайте се какви приложения има и кои могат да бъдат изтеглени.Ако се интересувате от конкретна програма, която не съществува в основния пакет, уточнете дали е възможно да го инсталирате безплатно.Ако има вградена видеокамера, можете да общувате с приятели чрез интернет.

Операционни системи
Android TV
е основната операционна система на интелигентните телевизори(Sony, Sharp, TCL).Тя е най - простата и изглежда като същата в смартфоните.Това означава, че можете да я използвате за много приложения като Netflix, Spotify, VLC Media Player, Facebook или игри на голям екран.С нея стандартният телевизор се превръща в медиен център.

Не е нужно да губите време в търсене на дистанционното - специално приложение позволява да контролирате телевизора от смартфона.От всяко мобилно устройство можете да изпращате медийно съдържание с помощта на плейъра Chromecast.

Ето някои от най - популярните модели с Android:

    PHILIPS 43 PUS6501 / 12
4 K UHD ултратънък, красив и елегантен, с двустранен Ambilight

SONY KD - 43 XE8005
43 ''
4 K Ultra HD Smart телевизор с дисплей TRILUMINOS, с вградена Wi - Fi, с динамичен обхват за постигане на реалистични картини, с 4 K X - Reality™ PRO, възпроизвеждане от USB в различни формати. 

Samsung 55 MU7002 - иновационен, с наситени цветове и динамична яркост, благодарение на Dynamic Crystal Colour;
функцията Motion Rate 240 изглажда изображението, премахва замъгляването на картината, което я прави незаменима при гледане на спортни предавания и на друго съдържание с бързодвижещи се обекти.Precision Black и Peak Illuminator спомагат за изостряне, точност и яркост на сцените.Идеално се вписва във всяко помещение.

WEB OS е разработена през 2014 г.и първоначално бе използвана за смартфони и таблети.За разлика от Android TV, тя не обхваща много от интелигентни телевизори, но приложенията в актуализираната версия са изключително интересни.Magic Zoom например, позволява да увеличавате картината на екрана, без да се губи качеството, а Magic Mobile Connection съчетава телевизора и смартфона в едно.Системата е отворена(с отворени кодове), така че разработчиците могат да създават приложения за работа, а това означава още повече възможности. 

Основната характеристика на интерфейса е удобният панел под формата на многозадачна лента в долната част на екрана.Той се състои от многоцветни икони на приложения и услуги.Сега потребителят без връщане в главното меню може да избере да гледа ефирни канали, сателитна телевизия, стрийминг видео или просто да използва интернет.Възможно е да едновременното изпълняване на няколко задачи едновременно, т.е.докато гледате филм, без да го прекъсвате, можете да общувате в социалните мрежи.

WebOS 3.0 предлага няколко забележителни нови технологии:
    основната новост е поддръжката на Streaming GameFly, позволяваща да пускате на телевизора високотехнологични игри като Batman: Arkham Origins или Tomb Raider, без да се налага да купувате мощен компютър.Тази услуга работи подобно на PlayStation Now, обработвайки всички данни на сървъра в интернет и показвайки на потребителя само крайното изображение в реално време.
разделяне на екрана на две част;
дава възможност за едновременно разглеждане на независими източници на видеосъдържание - например, да гледате телевизия в един прозорец, а в друг прозорец да възпроизвеждате съдържанието на 4 K Blu - ray диск или стрийминг чрез вграденото приложение LG 4 K UHD / HD Streaming Apps;
поддържа директната връзка със смартфони с Android, което позволява бързо да преминете към Google Карти или интересно видео от YouTube на големия телевизионен екран;
възпроизвежда музика, като оставя телевизионния екран изключен; 
можете да създадете няколко потребителски акаунта, което означава отделен профил за всеки член на семейството със собствени приложения.

Сред най - търсените модели с WebOS са:

    LG 43 UJ6307
LG 43 " (108 cm.) Ultra HD 4K HDR Smart TV
По - устойчиви цветове от всеки ъгъл на гледане
Панелът IPS 4 K при LG UHD TV предлага богати, устойчиви цветове и силен контраст

LG 55 UJ6307
LG 55 " (139 cm.) Ultra HD 4K HDR Smart TV
Панелът IPS 4 K при LG UHD TV предлага богати и устойчиви цветове, силен контраст - непроменени при големи зрителни ъгли.С усъвършенстван симулиран съраунд звук от виртуалните седем канала.

LG 60 UJ634V
LG Ultra HD 4 K HDR Smart TV 
С уникално усъвършенстваната лента за стартиране на WebOS 3.5 ще се потопите в един нов свят на развлечение и забавление.Сигурност на личните данни, лесен и пряк път до 4 K HDR съдържание в Netflix.
Снимка:electron.bg

Коментирайте
Подобни новини
Как се бърка бетон?
Как се бърка бетон?
Не се очаква драстично поскъпване на българското море
Не се очаква драстично поскъпване на българското море
Оптимизирайте бизнеса си с Visa
Оптимизирайте бизнеса си с Visa
Земеделското министерство готви промени в Закона за арендата
Земеделското министерство готви промени в Закона за арендата



Яндекс.Метрика