Начало >Добруджа >Общество

ВиК Добрич: Неоснователни са подозренията за изключване на помпи с цел пестене на ток

11.07.2018 г. 13:12:10 ч.
/
ВиК Добрич: Неоснователни са подозренията за изключване на помпи с цел пестене на ток
Във връзка със сигнал, подаден от живеещите в блок №5 на ЖК „Балик” за недостатъчно налягане на водоподаването към последните етажи, е назначена проверка, като вчера технически екип бе на място, за да установи естеството на проблема, съобщават от ВиК Добрич.
Установено е, че водното налягане е в нормите, като единствено на най-високите етажи – седми и осми е по-слабо. Техническият екип извърши всичко необходимо, за да може още в 16 часа и на последните етажи налягането да бъдев нормите.
От ВиК Добрич отново подчертават, че подозренията за изключване на помпи с цел пестене на електроенергия, са неоснователни. Според тях достатъчно показателен е фактът, че към настоящия момент, подаваното  количество вода е повишено с  15%, според анализ на период за последните три години.
От дружество  определят като манипулирана и тенденциозна информацията, изнесена в някои медии, като уточняват, че блок №5 на ЖК „Балик” има 4 входа, всеки с по 8 етажа. От проверката на място беше установено, че по-слабо налягане във водоподаването има само на последните два етажа /7-и и 8-и/ т.е. засегнати са били 32 семейства, а не, както се твърди в някои медийни публикации - 144 семейства, което е близо пет пъти повече от действителното.
В работата си служителите на „ВиК Добрич” ежедневно се изправят пред проблеми, които чакат своето разрешение. Абонатите ни имат възможност да подават сигнали, както и да получават информация, използвайки единния телефон за територията на цялата страна - 070014006, както и всички телефони за връзка с дружеството, публикувани на официалната ни уебстраница www.vikdobrich.bg.Обявен е и приемен ден на изпълнителния директор на „ВиК Добрич“, след предварително записване - всяка сряда от 11 до 12 часа.
„ВиК Добрич“ АД последователно работи за подобряване на предоставяната от нас услуга на всички жители на област Добрич. Апелираме за търпение и разбиране от страна на нашите клиенти – битови и промишлени потребители, предвид мащабните текущи ремонтни дейности по водопреносната и канализационна мрежа, които се извършват или предстои да се извършат на територията на град Добрич и областта. Съзнаваме, че това е свързано с временен дискомфорт, но очакванията са за осезаема промяна в нивото на услугата, която нашите клиенти ще получават след приключване на планираните ремонтни дейности.
„ВиК Добрич” АД няма да обещае, че от утре,трупаните с десетилетия проблеми във водоснабдяването на областта ще се решат. Но, всичко онова, което вършим и сме заложили като своя инвестиционна програма за следващите 3 години, ще доведе до резултат, който ще е в пъти по-добър от това, което клиентите ни са имали през последните 20 години. 

Коментирайте
Подобни новини
Юбилеен медал ще получат всички участници в Нац.конференция, посветена на Първата световна война
Юбилеен медал ще получат всички участници в Нац.конференция, посветена на Първата световна война
Промяна на движението на градския транспорт по ул. "Никола Петков" до края на седмицата
Промяна на движението на градския транспорт по ул. "Никола Петков" до края на седмицата
Общината е готова да подпомага активните граждани, заявява арх. Коларов
Общината е готова да подпомага активните граждани, заявява арх. Коларов
Зона за отдих „Извора” бе създадена по инициатива на гражданите и с помощта на общината (ВИДЕО)
Зона за отдих „Извора” бе създадена по инициатива на гражданите и с помощта на общината (ВИДЕО)Яндекс.Метрика