Начало >Добруджа >Общество

ВиК Добрич: Неоснователни са подозренията за изключване на помпи с цел пестене на ток

11.07.2018 г. 13:12:10 ч.
/
ВиК Добрич: Неоснователни са подозренията за изключване на помпи с цел пестене на ток
Във връзка със сигнал, подаден от живеещите в блок №5 на ЖК „Балик” за недостатъчно налягане на водоподаването към последните етажи, е назначена проверка, като вчера технически екип бе на място, за да установи естеството на проблема, съобщават от ВиК Добрич.
Установено е, че водното налягане е в нормите, като единствено на най-високите етажи – седми и осми е по-слабо. Техническият екип извърши всичко необходимо, за да може още в 16 часа и на последните етажи налягането да бъдев нормите.
От ВиК Добрич отново подчертават, че подозренията за изключване на помпи с цел пестене на електроенергия, са неоснователни. Според тях достатъчно показателен е фактът, че към настоящия момент, подаваното  количество вода е повишено с  15%, според анализ на период за последните три години.
От дружество  определят като манипулирана и тенденциозна информацията, изнесена в някои медии, като уточняват, че блок №5 на ЖК „Балик” има 4 входа, всеки с по 8 етажа. От проверката на място беше установено, че по-слабо налягане във водоподаването има само на последните два етажа /7-и и 8-и/ т.е. засегнати са били 32 семейства, а не, както се твърди в някои медийни публикации - 144 семейства, което е близо пет пъти повече от действителното.
В работата си служителите на „ВиК Добрич” ежедневно се изправят пред проблеми, които чакат своето разрешение. Абонатите ни имат възможност да подават сигнали, както и да получават информация, използвайки единния телефон за територията на цялата страна - 070014006, както и всички телефони за връзка с дружеството, публикувани на официалната ни уебстраница www.vikdobrich.bg.Обявен е и приемен ден на изпълнителния директор на „ВиК Добрич“, след предварително записване - всяка сряда от 11 до 12 часа.
„ВиК Добрич“ АД последователно работи за подобряване на предоставяната от нас услуга на всички жители на област Добрич. Апелираме за търпение и разбиране от страна на нашите клиенти – битови и промишлени потребители, предвид мащабните текущи ремонтни дейности по водопреносната и канализационна мрежа, които се извършват или предстои да се извършат на територията на град Добрич и областта. Съзнаваме, че това е свързано с временен дискомфорт, но очакванията са за осезаема промяна в нивото на услугата, която нашите клиенти ще получават след приключване на планираните ремонтни дейности.
„ВиК Добрич” АД няма да обещае, че от утре,трупаните с десетилетия проблеми във водоснабдяването на областта ще се решат. Но, всичко онова, което вършим и сме заложили като своя инвестиционна програма за следващите 3 години, ще доведе до резултат, който ще е в пъти по-добър от това, което клиентите ни са имали през последните 20 години. 

Коментирайте
Подобни новини
Панорама на средните училища в Добрич ще се проведе днес
Панорама на средните училища в Добрич ще се проведе днес
Водните аварии днес
Водните аварии днес
Времето в петък
Времето в петък
Моят град: Павел Павлов: Градското развитие изисква дългосрочно планиране и приоритизиране (ВИДЕО)
Моят град: Павел Павлов: Градското развитие изисква дългосрочно планиране и приоритизиране (ВИДЕО)



Яндекс.Метрика