ВК Добруджа 07 ще си партнира с добричките училища. До 15 дни ще има яснота около клуба (ВИДЕО)

20.04.2018 г. 12:35:28 ч.
/
ВК Добруджа 07 ще си партнира с добричките училища. До 15 дни ще има яснота около клуба (ВИДЕО)
Една добра идея чака своето одобрение. Тя е свързана с това да се свърже спорт, бизнеса и всичко, което е постигнато в тази насока от ВК Добруджа 07, а  към това да се привлекат и училищата, това има за цел през новата учебна година членът на УС на ВК Добруджа Драган Нешич. При това той не възнамерява да се  привличат децата само към волейбола, а да се направи опит да се запознаят със спорта въобще. За целта
вече е проведена предварителна среща с преподаватели по физическо възпитание от добричките училища, а тези дни предстои нова среща с тях. След нея от СУ „П.Р.Славейков” са проявили интерес и са пожелали да започнат работа веднага. Преподавател там е дългогодишният състезател по хандбал Красимир Станков, който, със съгласието на училищното ръководство веднага се е отзовал на поканата, отправена от Драган Нешич. Вече е проведена първа тренировка през миналата седмица  с деца от 4 клас, на която са се явили 60 малчугани.  
Много е важна връзката между спорт и учение, казва Нешич и допълва, че той като родител и като професионален треньор не иска по никакъв начин да бъдат лъгани тези деца, че могат да станат професионални спортисти. Ние искаме да ги насочим преди всичко да учат, а след това, ако Господ и техните качества дадат възможност да станат такива – това ще е още по-добре.
Партньори в учението и спорта, така са озаглавили своя проект в СУ „П.Р.Славейков” и даже вече са изработили книгоразделител.
 
Знаем, че спортът е ефективно средство в борбата за негативните тенденции и явления и ние смятаме, че той е по-добрия начин децата да пораснат, защото дава добро здраве и позитивизъм, дава много мотивация и сила, учи децата на уважение към другите и самоуважение, което е много важно. Затова прегърнахме идеята, казва Пом. директорът на СУ „П.Р.Славейков” Ани Иванова. Училищното ръководство възнамерява около датата 22 май да проведе голям спортен празник в центъра на Добрич, където да бъдат поканени децата от всички други добрички училища. Тя също така заяви, че е много доволна, че точно ВК Добруджа 07 е партньор на училището и даже се похвали, че по време на откриването на Панорамата на средните училища в сряда на площада, на щанда на училище Славейков са присъствали и волейболисти. Това се приема много добре както от учениците, така и от родителите, призна Ани Иванова. 
 
 
До 15 дни ще има отговор на всички въпрос около бъдещето на мъжкия отбор
 
Нешич призна за интерес от страна на играчи към ВК „Добруджа” . Ако искаме веднага можем да направим отбор, каза той. А на въпрос дали ще застане на поста старши треньор отговори така: Не скривам моя интерес да остана в Добрич. Аз съм и родител, имам работа, която ме прави щастлив, но не прави щастливо моето семейство. Със сигурност нашият волейболен клуб е едно място, където аз мога да работя и може би един ден ще работя, но това не ми е цел. Аз искам да вървим напред. Дали съм аз треньор или друг, ще видим след 15-на дена, когато ще вземем решение кой ще е президент.
Известно е, че Галин Господинов каза  още преди една година…ние имаме един джентълменски ангажимент между нас (става дума за всички, които имат участие в проекта „Добруджа 07”), че всеки, който има намерение да се отказва от тази дейност, трябва да го заяви година по-рано. Вече има и дата за провеждане на УС, по думите на Драган Нешич. Той заяви, че и Галин Господинов, и Веселин Велев имат много други ангажименти и хранят много други семейства. В това отношение волейболът не е приоритет в момента за тях, което е нормално.
 След 15 дена ще има абсолютно всичко точно…аз, някой друг…Сега работя за нашата школа - Изида и Добруджа 07 е едно и също, а аз съм ежедневно в залата. Той призна, че след 20 години треньорска работа и  никога не е бил помощник треньор, а сега помага на Веселин Великов и на юношите старша възраст.
 Имаме добри юноши, имаме двама в националния отбор (Теодор Йорданов и Дамян Колев, които се върнаха от Чехия с шесто място и право да участват на СП през следващата година)
За първи път работя с деца, призна Нешич и изказа задоволство колко много труд хвърлят те по време на тренировка. Треньарът призна още за уговорка, че който има двойки отпада от подготовката, без да е важно кой е той. И когато си оправи оценките – е добре дошъл отново в залата.
Аз знам какво означава професионален спорт – утре ще се контузиш и оставаш на улицата. За съжаление ние сме стока, която се продава и когато някой проявява интерес към нас – сме добри, в момента, когато този интерес изчезне – ние умираме. Ето това не искам да се случи на нито едно детенце и по тази причина искаме да вържем училище – клуб. Искаме да вържем и това през спорта някой да замине за Щатите, за да учи – примери има във волейбола.
На въпрос защо продължават да тренират Маринков, Арнаудов и Жулиен Георгиев, въпреки че сезонът свърши и означава ли това, че подържат форма, защото чакат оферти от чужбина, Нешич първо поиска да отрече слух, че Маринков щял да става треньор в детската школа на клуба. Самият Маринков също отрече тази информация за нашата медия, а Нешич каза:
Тези момчета заслужават да играят в чужбина. Надявам се да намерят много добри отбори. Той ги похвали заради отношението им към тренировъчния процес.
 
Суперлигата ще включва 14 отбора, каза Драган Нешич и пожела основната цел на клуба да е пълната зала
 
Да, много играчи искат да дойдат и да играят в Добрич, признава специалистът и загатва, че става дума за момчета, които са минали през Добрич през годините. Според него на този етап няма нужда да се споменават имена, обаче е истина, че ако искаме, още в този момента можем да направим отбор. Навярно сте първите, които го научават, но вчера заседава УС на БФ Волейбол и бе прието решението Суперлигата да се състои от 14 отбора. Това ни създава проблеми от една гледна точка, но от друга страна, поради тази причина може би ще вкараме нашите момчета в отбора, тези, които са на 15, 16, 17 години. И е важно да се уточни, каква ще е идеята за отбор за следващата година. Радвам се, че ни търсят, защото това означава, правим добри неща през всичките тези години. Имах цел, когато започнахме – залата да е винаги пълна. Успяхме донякъде и нека това да ни е основна цел пак – нечетвърто, не първо място, не шампиони…според мен шампион не прави пълна зала. Пълната зала я прави отношението на отбора към публиката и на публиката към отбора. Ние сме социална дейност в този град и много се радвам, че училище Славейков е първото, което разбра, че ние наистина сме сериозен материал, който може да се използва.
 

 

Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
3 златни и 1 сребърен медал за „Десант” на Европейската купа, Руси Минев с победа на „SENSHI 21”
3 златни и 1 сребърен медал за „Десант” на Европейската купа, Руси Минев с победа на „SENSHI 21”
Момичетата на ВК "Добруджа 07" под 16 г. ще играят допълнителен турнир за класиране на финалите на Държавното
Момичетата на ВК "Добруджа 07" под 16 г. ще играят допълнителен турнир за класиране на финалите на Държавното
ФУТБОЛ: „Добруджа“ се доближи до баража за А група след победа срещу „Марица“
ФУТБОЛ: „Добруджа“ се доближи до баража за А група след победа срещу „Марица“
БАСКЕТБОЛ: „Ънстопабъл” се класира на държавните финали за юноши до 17 години
БАСКЕТБОЛ: „Ънстопабъл” се класира на държавните финали за юноши до 17 години



Яндекс.Метрика