Водещ букмейкър спечели дело в Общия съд на ЕС за търговска марка

19.01.2018 г. 14:43:59 ч.
/
Водещ букмейкър спечели дело в Общия съд на ЕС за търговска марка
Онлайн хазартният гигант от Великобритания Bet365 спечели частична победа в търсенето си на защита на идентичността на своята марка в страните-членки на Европейския съюз.
Преди няколко дни, Общият съд на ЕС излезе с решение, относно обжалване на компанията от предходно решение, което отказа да активира защитата на търговските марки върху бранда bet365, тъй като термините “bet“ (залог) и “365“ се считат за недостатъчни, за да се придобие отличителен характер.
През 2007 г., букмейкърската къща от Великобритания подаде заявление за търговска марка в ЕС, но съдът отхвърли заявлението, твърдейки, че “залог“ е общ термин, а “365“ се прилага единствено за броя на дните в една година. Компанията оспори това решение, заявявайки, че изключително популярният му бранд е придобил достатъчно голяма асоциация в съзнанието на залагащите на спорт граждани на ЕС, за да се гарантира защитата на търговската марка. Нещо повече, гражданите са запознати не само с бранда, но и с онлайн платформата, възможностите за казино и покер игри и различните bet365 бонус предложения.
През 2008 г., съдът призна, че компанията има право. След това, през 2013 г., лице на име Робърт Хансен подаде заявление за обявяване на търговската марка Bet365 като невалидна, въз основа на желанието си да регистрира собствена търговска марка на име “b365“.
Букмейкърът успешно блокира усилията на Хансен, но през 2016 г. петият апелативен състав в Европейската служба за интелектуална собственост (EUIPO) прие искането на лицето, заявявайки, че Bet365 не са доказали, че марката им е “придобила отличителен характер чрез използване“.
След това, хазартната компания обжалва това решение пред Общия съд на Европейския съюз и така се стига до сегашното развитие на казуса, след като Общият съд отмени решението на EUIPO, позовавайки се на това, че службата не е аргументирала становището си и неоснователно е премахнала защитата върху търговската марка.
ПЛАТЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Коментирайте
Подобни новини
БОКС: 18-годишна добричлийка записа дебют при жените на Странджата
БОКС: 18-годишна добричлийка записа дебют при жените на Странджата
ФУТБОЛ: „Добруджа“ приема „Суворово“ в последната си контрола
ФУТБОЛ: „Добруджа“ приема „Суворово“ в последната си контрола
ВОЛЕЙБОЛ: 12-та победа цели утре Добруджа 07 срещу Миньор
ВОЛЕЙБОЛ: 12-та победа цели утре Добруджа 07 срещу Миньор
ХАНДБАЛ: „Добруджа“ се готви за победа във Варна
ХАНДБАЛ: „Добруджа“ се готви за победа във ВарнаЯндекс.Метрика