ВОЛЕЙБОЛ: Добруджа победи Арда и се задържа на трето място (ВИДЕО)

07.12.2019 г. 20:29:28 ч.
/
ВОЛЕЙБОЛ: Добруджа победи Арда и се задържа на  трето  място (ВИДЕО)
Точно за един час и десет минути  игрово време Добруджа 07 успя да вземе чиста победа с 3:0 на гостуващия тим на Арда Кърджали. В отделните части 25:16, 25:20 и 25:22.
В първи гейм разликата в класите бе най-съществена, тъй като дебютиращия начело на добруджанци Петър Шопов заложи на титулярния състав. Играта бе равностойна до 6-та точка, след което домакините дръпнаха в резултата и техническото прекъсване дойде при 12:8.  Добрите изяви в атака на Жулиен Георгиев и Пламен Шекерджиев дадоха допълнително предимство на Добруджа 07, което позволи на треньора да  замени Кордев с Гайдарски, а минута по-късно Шекерджиев с Алекс Николов. Последният се включи  успешно, отбелязвайки три последователни точки в самия край на частта.
В  началото  на втори гейм  на полето се появи Иван Петров-Кабата на мястото на Маринков.  Този път противникът игра равностойно  до 10 точка, след което домакините натрупаха аванс и при 17:13 основният разпределител Иван Станев отстъпи мястото си на младия Йордан Пеев,  появи се и второто либеро Сами Василев, както и Иван Крачев на мястото на Жулиен Георгиев,  а геймът бе затворен с пет точки разлика.
Третата част бе най-оспорвана, даже гостите от Кърджали успяваха на няколко пъти да поведат в резултата. Шопов не направи промени, а се довери на играчите, които започнаха гейма и те не го подведоха. Най-ефективен в края на трети гейм бе опитния Иван Петров, който с ас  сложи точка на спора.
За най-полезен състезател бе обявен Жулиен Георгиев. Той бе и най-резултатен със 17 т, в това число 3 аса и 1 блок. Пламен Шекерджиев постигна 15 т. и също 3 аса.
За гостите най-много точки отбеляза Дейвид Кръстев - 13т. и 1блок.
След шестата си победа в Суперлигата Добруджа 07 си запази третата позиция във временното класиране.
На 14 декември тимът гостува в Бургас на Нефтохимик.  
Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Добруджанско участие на „Странджата“ и тази година
Добруджанско участие на „Странджата“ и тази година
Баскетболът се завърна в Шабла с победа за местния отбор
Баскетболът се завърна в Шабла с победа за местния отбор
ФУТБОЛ: С мач в Добрич започват контролите за „Добруджа“, отборът ще разчита на Станислав Жеков през пролетта
ФУТБОЛ: С мач в Добрич започват контролите за „Добруджа“, отборът ще разчита на Станислав Жеков през пролетта
Тодор Петров - шампион на България с покрит норматив за европейското за юноши
Тодор Петров - шампион на България с покрит норматив за европейското за юношиЯндекс.Метрика