ВОЛЕЙБОЛ: Капитанът на Добруджа 07 напусна… кораба

19.11.2018 г. 14:47:08 ч.
/
ВОЛЕЙБОЛ: Капитанът на Добруджа 07 напусна… кораба
Днес капитанът Денимир Димитров е изявил желание да напусне клуба. Той е на мнение, че не е полезен на отбора, според президента Галин Господинов. Денимир ще поеме в посока Монтана, но от там до момента няма заявено желание за преотстъпване на подписалия договор с Добруджа 07 Димитров.
 
Какво се случи в Русе? Този въпрос задават почти всички, които не са били в зала „Дунав”.  Защо отборът на Добруджа 07, който без проблем обърна в Бургас шампиона със звездната селекция Нефтохимик, после се противопостави на коравия тим на ЦСКА в зала Добротица, после бе на косъм от победи срещу други два много класни отбора – Марек и Монтана, където всичко трябваше да се реши посредством „рулетката на тайбрека”, както е прието да се казва, не съумя да надиграе последния в класирането – Дунав?  
 
Какво стана в Русе? В началото всичко си вървеше според очакванията. Стабилно добричко присъствие в залата – повече от 70 души се бяха включили в организираното от фен-клуба посещение - тъпани, знамена, дудуци, шум и мощна подкрепа, както си му е редът. И загрявката мина отлично и показаната от момчетата сила и мощ допълнително вдигнаха самочувствието на феновете на Добруджа, докато русенци и то най-вече младите русенци гледаха с нескриван респект шумната зелена група.
 
Първата част тръгна също по план – нашите поведоха в резултата и всичко си вървеше по очакван сценарий, но до 22:22. После Коце Стойков се „стегна” и си отигра всичко, подкрепян от бомбения сервис на национала Дани Милушев и самоотвержената игра в защита на останалите играчи на Петър Шопов.
 
А, при нас ? При нас остана надеждата, че във всеки един момент нещата ще се променят и така очакваният и закономерен обрат ще настъпи, за да се поздравим с предварително планираната победа…
 
Добруджа губи девети гейм с минималните 2 т. разлика. Това е повече от показателно, че липсва онази водеща фигура, която да се нагърби с отговорността на завършващия удар. Дали тази фигура ще е Вили Чернокожев, дали ще е Игор Антонюк или някой от центровете –  значение няма, важното е умът да е хладен, а концентрацията пълна.
И… нищо не е загубено. Мачовете тепърва предстоят. В сряда е изтеглената среща от особена важност с Левски. В събота е другият домакински мач – с Дея.
Отборът, воден от Пламен Христов, има потенциал, но е нужно търпение …и доверие. Даваме им ги в аванс. Те трябва да ни върнат жеста с победи и стабилна игра, защото всички знаем, че те могат. А, тези, които не искат да продължат с Добруджа 07 – На добър час!

Коментирайте
Подобни новини
ФУТБОЛ: Добруджа с ценна победа като гост над Локо (Пд) в Елитната U 15
ФУТБОЛ: Добруджа с ценна победа като гост над Локо (Пд) в Елитната U 15
ФУТБОЛ: Девойките на Германия спечелиха европейското след уникална драма при дузпите
ФУТБОЛ: Девойките на Германия спечелиха европейското след уникална драма при дузпите
Националният турнир по прескачане на препятствия в  Малка Смолница - със специално разрешение от РИК
Националният турнир по прескачане на препятствия в Малка Смолница - със специално разрешение от РИК
Венци Желев: Крайно време е в „Добруджа“ да има последователна политика на развитие (ВИДЕО)
Венци Желев: Крайно време е в „Добруджа“ да има последователна политика на развитие (ВИДЕО)Яндекс.Метрика