ВОЛЕЙБОЛ: Мирослав Живков: Не е невъзможно, но ще е трудно (ВИДЕО)

29.03.2017 г. 10:45:06 ч.
/
ВОЛЕЙБОЛ: Мирослав Живков: Не е невъзможно, но ще е трудно (ВИДЕО)
Първенството днес навлиза в най-сериозната си фаза- полуфиналните битки, в които останаха най-добрите четири тима – ЦСКА, Монтана, Добруджа и Нефтохимик. Точно такова бе и подреждането им след  завършване на мачовете от редовния сезон в Суперлигата. И тъй като Добруджа 07 е актуалният шампион на България за 2016 г. е интересно да научим от ст.треньора Мирослав Живков какви цели ще гони добричката команда, още повече, че в предстоящите срещи с Монтана добричлии нямат домакинско предимство.
Самото класиране на полуфинал, според Мирослав Живков е вече успех и награда за труда на всички състезатели, които тази година направиха добри мачове.
Старши треньорът не пропусна да спомене за напускането на добри състезатели, дали  доста за отбора на Добруджа и  заменени качествени и перспективни играчи, мотивирани да работят. В началото на спортно-състезателната година ръководството на клуба е изготвило двугодишен план за работа, а това, че бяха показани  добри резултати през годината е плод  на много работа.
Стигаме до плейофната фаза, където всички отбори са много добре подготвени и трябва да постигнем най-доброто, на което сме способни, че и да надхвърлим себе си, за да дадем един добър резултат, смята Мирослав Живков. За него всеки един отбор от финалната четворка има своите шансове и спортно-технически всеки от тези четири тима ще се постарае да покаже най-доброто, но въпросът е кой ще издържи чисто психологически т.е. докъде ще му стигне характерът, а точно в такива мачове се проявява опитът, затова специалистът очаква интересни мачове.
Монтана е един от водещите отбори в първенството. Гледаме с респект и уважение към всички състезатели и към цялата работа, свършена от тях, но това е един допълнителен мотив към нашите играчи да покажат най-доброто от постигнатото през тази година и да го покажат на едно много високо ниво, защото само в такива мачове израстват нови звезди и се налагат нови състезатели. Ще се постараем да играем добре.
Живков признава, че няма да е лесно, защото домакините имат опитни състезатели, един много силен разпределител, играят много добре като организация. А Добруджа 07 ще трябва да построи много добре игра си и не само това, ами да им стигне самочувствие, да покажат характер и при това да го покажат като гости.
Другата полуфинална двойка, според Мирослав Живков,  също е много интересна. Два равностойни отбора със състезатели, които сме свикнали да виждаме и в чужди първенства, български играчи, които оставиха своя почерк в българското първенство, играха в много силни чужди отбори, а самите те играят много добър волейбол. Пожелавам им да направят добри мачове и по-добрият да продължи, каза Миро Живков допълвайки, че не може да даде точна прогноза.
За това кой би бил за предпочитане той също не се ангажира, по простата причина, че и двата отбора показват неща, на които е трудно да се противодейства и трябва добра игра и като организация, и като елементи, и като самочувствие, и като характер, за да бъдат победени. Нещата не са невъзможни, но определено са трудни. Нямам предпочитания, заяви Мирослав Живков.
Целта е в момента конкретна и точна – едно добро представяне в следващите мачове на полуфиналния плейоф. Не мислим за бронзови медали, не мислим за домакинско предимство по простата причина, че останалите отбори имат състезатели, които играят на много високо ниво и  домакинският фактор няма да е определящ.
 За момента мога да разчитам на всички състезатели, дали ще е на 100 % ще стане ясно конкретно преди мача, но пък през цялата година разчитах на доста хора и в нашия тим няма конкретни изявени лидери, да кажем, че около един човек се концентрира играта. Разчитам на целия отбор, разчитам на всички състезатели. Имам малко по-опитни играчи, които помагат в по-трудни моменти. Ще се опитаме да изградим една добра игра и да я покажем. Целта бе поставена в началото на годината, когато въпреки промяната на отбора решихме да сме сред най-добрите, конкретизирахме след това да бъдем в четворката и с тези цели започнахме първенството. Другата цел, която си поставихме – във всеки един мач да даваме максимума, да покажем израстване. Не се получи във всеки един мач. Имаше мачове, в които загубихме със съвсем малко, имаше мачове, в които трябваше да проявим характер, да проявим повече смелост, да влезем по-мотивирани, но това са нормални неща в спорта и израстването на един отбор. 

Репортаж на дана Михайлова и Стефан Калев

Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
БАСКЕТБОЛ: „Ънстопабъл” се класира на държавните финали за юноши до 17 години
БАСКЕТБОЛ: „Ънстопабъл” се класира на държавните финали за юноши до 17 години
С най-модерен робот се сдоби новата зала за тенис на маса в Добрич (ВИДЕО)
С най-модерен робот се сдоби новата зала за тенис на маса в Добрич (ВИДЕО)
ВК Добруджа 07 е домакин на срещи от Квалификационен турнир при момичетата под 16 години
ВК Добруджа 07 е домакин на срещи от Квалификационен турнир при момичетата под 16 години
Ясни са представителите на област Добрич в зоналния етап на Ученическите игри по баскетбол
Ясни са представителите на област Добрич в зоналния етап на Ученическите игри по баскетбол



Яндекс.Метрика