ВОЛЕЙБОЛ: Осем напуснаха - осем дойдоха в Добруджа 07. Отборът се събира на 15 август

18.07.2019 г. 11:39:52 ч.
/
ВОЛЕЙБОЛ: Осем  напуснаха - осем дойдоха в Добруджа 07. Отборът се събира на 15 август
С привличането на втори плеймейкър ръководството на ВК Добруджа 07 е пред приключване на селекцията за новия сезон. Това заяви за радио Добруджа ст.треньорът Пламен Христов. В момента той има ангажименти с националите U 19, които ще представят страната ни по време на Младежкия олимпийски европейски фестивал в Баку от 21 до 27 юли. После на същата формация й предстои СП от 20 до 30 август в Тунис. Между другото отборът ще се подготвя в Добрич в продължение на седмица в началото на август. Заради ангажиментите си  Пламен Христов ще може да се появи в Добрич в началото на септември. Това не означава, че Добруджа 07 няма да започне подготовка. Сборът е обявен на 15 август, четвъртък, като с играчите  ще работят   техническият директор и пом.треньор Пламен Великов  и кондиционният спец  Руслан Грозданов.
 
В крайна сметка отборът бе напуснат от 8 играчи.Точно 8 нови или бивши бяха привлечени.
 
Централният блокировач Денис Чавдаров пое към Пазарджик, за да стане част от Хебър, след като цели 4 години бе играч на Добруджа 07. Мястото му в настоящия отбор ще бъде заето от опитния Красимир Гайдарски.
 
Емоционалният Давиде Ковач се прибра в родината си, но пък тук ще акостира  Пламен Шекерджиев, чийто талант бе оценен от треньора на националния отбор  Силвано Пранди и той го покани в селекцията си за Лигата на нациите.
 
Атрактивният Алекс Мжелский бе с голям принос за добрите изяви на добричлии, но опитният Иван Станев е много добро ниво разпределител.
 
Галин Николов(Галата) игра малко за отбора от Добрич и не съумя да се впише успешно в колектива, но пък сега надеждите са това да направи  Иван  Петров (Кабата).
 
Добричките фенове запазиха мили спомени за перничанина Виктор Костадинов. Не му се налагаше много често да влиза в игра, но негова запазена марка бяха успешните сервиз серии. Младият Йордан Пеев, който идва в Добрич с шампионска титла от  Холандия ще има прекрасната възможност не само да спечели симпатиите на феновете, но и да се учи от един от най-добрите плеймейкъри , които България е имала- Пламен Христов и Иван Станев.
 
Добрата новина за Добрич е завръщането на Димитър Маринков. Борбеният посрещач и бивш, а защо не и бъдещ капитан на отбора, поема щафетата от Игор Антонюк, който през миналия сезон правеше опити, кога успешно, кога не толкова,  да има последен думата, когато е най-напечено.
 
Двойката диагонали е най- непредвидима. На практика Вили Чернокожев напусна, а Жулиен Георгиев предпочете родната Добруджа пред турския Соргун. Само че ние си знаем: За  Вили Добрич е като втора Трявна. Той чака, чака, пък като не му харесат чуждите предложения, вземе, че се завърне в Добрич...
 
Да облекат отново фланелката на Добруджа 07 предпочетоха Александър Кордев и Алекс Николов. Централният блокировач Кордев се вписа много добре в състава и решението му да продължи тук е повече от логично по силата на поговорката: Когато нещата вървят добре - смени не се предприемат. Алекс Николов играе волейбол отскоро. Това лято той натрупа доста опит по плажните турнири, нищо чудно да бъде пробван и на нов пост.
 
Определено можем да смятаме за добричко попълнение Светослав Арнаудов. Почти 10 години той трупа  стаж като волейболист тук. От началото на проекта "Добруджа 07" Светльо е неизменно част от него, а три години игра  и във Висшата лига. 
 
Либерата Николай Тодоров и Самуил Василев, центърът Теодор Йорданов, както и Жулиен Георгиев,  са възпитаниците на добричката волейболна школа  в отбора. Теодор е част от националната формация, водена от Пламен Христов и ще вземе участие на игрите в Баку и на СП в Тунис, Самуил също бе повикан на подготовка, но после отпадна от сметките. Друго добричко момче - Димитър Матеев вече е студент в Италия. Най-вероятно ще играе волейбол, но на студентско ниво.
 

Коментирайте
Подобни новини
ВОЛЕЙБОЛ: Купа България: Добруджа 07 се класира за финалния турнир
ВОЛЕЙБОЛ: Купа България: Добруджа 07 се класира за финалния турнир
Най-добрите  спортисти, отбори и млади таланти на Добрич ще са известни в понеделник, 9 декември
Най-добрите спортисти, отбори и млади таланти на Добрич ще са известни в понеделник, 9 декември
ВОЛЕЙБОЛ: За мен е чест, че от Добруджа 07 ме поканиха, призна Петър Шопов
ВОЛЕЙБОЛ: За мен е чест, че от Добруджа 07 ме поканиха, призна Петър Шопов
ВОЛЕЙБОЛ: Петър Шопов застава начело на Добруджа 07
ВОЛЕЙБОЛ: Петър Шопов застава начело на Добруджа 07Яндекс.Метрика