ВОЛЕЙБОЛ: Промените в Добруджа 07 стабилизираха атмосферата в отбора (ВИДЕО)

20.11.2018 г. 15:52:48 ч.
/
ВОЛЕЙБОЛ: Промените в Добруджа 07 стабилизираха атмосферата в отбора (ВИДЕО)
Изтеглена среща от 8 кръг на Суперлигата ще се проведе утре в зала Добротица от 18.30 ч. В нея Добруджа 07 приема Левски.
На този етап по-скоро ни е удобно да отлагаме, но нямаше как да не се съгласим с предложението на Левски, заради тяхното участие в турнира за купата на ЦЕВ, заяви за МГ Добруджа президентът Галин Господинов.
Ситуацията в отбора е добра, въпреки промените, които се случват през последните няколко дни, продължи президентът. Дори той е на мнение,че промените стабилизират атмосферата донякъде в отбора.
Имаме категорично нужда от попълнения и сме взели необходимите мерки и много скоро ще ги осъществим, каза още Галин Господинов. Това, че Левски също има кадрови проблеми, не бива да успокоява никого, а зрителите ще имат удоволствието може би да видят Владо Николов как играе на наш терен.
Привличането на посрещач не е спирало да бъде на дневен ред, още повече, че квотата за чужденци извън ЕС е запълнена и тъй като няма свободни българи- ще се търси играч с европейски паспорт, каза Господинов. Най-късно в началото на новия полусезон посрещачът трябва да е пристигнал в Добрич, ако това се случи по-рано – добре дошло. В четвъртък президентът има среща с агент, който се занимава именно с тези въпроси, за да се намери „четворка”, покриваща изискванията на клуба. Привлеченият от Украйна Игор Антонюк се включва много добре, призна шефът на добричкия волейбол. Той разкри също така, че пристигналият в Добрич от Виктория Пловдив Ивайло Иванов е решил да сложи край на своята спортна кариера. В такъв случай правилникът му разрешава да напусне отбора, въпреки че проблемът тук е с невъзможността на голяма част от младите хора да носят отговорност. За разлика от него 19-годишният Алекс Николов участва с много голямо желание и настроение в мачовете. Той е и приятната изненада в нашата селекция. Алекс тренира едва от 2 години и е постигнал доста много за това кратко време, мотивиран е, полага усилия и има добра психика. Оказва се, че е  проблем в днешно време да се издържи на напрежението, което е накарало президентът да потърси спортен психолог, за да поработи известно време с момчетата, но не е открил такъв наблизо. Що касае Александър Мжелски надеждата е до края на седмицата да бъде картотекиран. Може би с Дея не, но за  Миньор вече трябва да е готов.
След трите поредни загуби ръководството на клуба няма притеснения, напротив, стои плътно зад отбора и го подкрепя във всяко едно отношение. Няма финансови проблеми, всичко си е точно. А, що касае Денимир Димитров, на него не му е достигнала психика и устойчивост. Не само на него, на всички останали играчи сме заявили, че ще разчитаме. За нас няма фаворити и аутсайдери- те затова са отбор. Потърсихме друг разпределител, защото решихме, че нивото на този пост не отговаря на нашите изисквания, а той се е почувствал засегнат от това, че ръководството – треньорско и клубно не го било уведомило, че ще търси друг разпределител. Ами, няма такива случаи в световната практика просто, заключи президентът. Той отново заяви, че треньорското ръководство стои стабилно на мястото си и взима верните  решения в полза на отбора и неговото израстване.
Не можем да толерираме поведение, което пречи на отбора, нито пък неща, които не са спортни. Въпреки това ръководството на клуба се е разделило с бившия капитан подобаващо и му е пожелало да си намери нов отбор, където да бъде преотдаден, тъй като все още има договор с Добруджа 07. Проблемът тук не е с треньора, проблемът е, че младите хора трябва да се научат да носят отговорност, завърши Галин Господинов.
 
Видеомонтаж: Стефан Калев
Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
ФУТБОЛ: Добруджа с ценна победа като гост над Локо (Пд) в Елитната U 15
ФУТБОЛ: Добруджа с ценна победа като гост над Локо (Пд) в Елитната U 15
ФУТБОЛ: Девойките на Германия спечелиха европейското след уникална драма при дузпите
ФУТБОЛ: Девойките на Германия спечелиха европейското след уникална драма при дузпите
Националният турнир по прескачане на препятствия в  Малка Смолница - със специално разрешение от РИК
Националният турнир по прескачане на препятствия в Малка Смолница - със специално разрешение от РИК
Венци Желев: Крайно време е в „Добруджа“ да има последователна политика на развитие (ВИДЕО)
Венци Желев: Крайно време е в „Добруджа“ да има последователна политика на развитие (ВИДЕО)Яндекс.Метрика