ВОЛЕЙБОЛ: В Добрич всичко се оказа по-добре, отколкото очаквах, твърди Александър Мжелский (ВИДЕО)

04.12.2018 г. 19:06:11 ч.
/
ВОЛЕЙБОЛ: В Добрич всичко се оказа по-добре, отколкото очаквах, твърди Александър Мжелский (ВИДЕО)
Свързващият  или разпределител на български Александър Мжелский е роден през 1983 г. в тогавашния Ленинград, а днес Санкт Петербург в спортно семейство- баща му е волейболист и негов пръв треньор. Именно под влияние на баща си е избрал волейбола като свое поприще. Майка му пък е играла баскетбол по време на следването си. Има и по-малък брат, Михаил, който е футболен вратар на сателитния на Локомотив Москва отбор Казанка.
Саша си дава сметка, че в Добрич възлагат големи очаквания на неговото включване, но казва, че на игрището излиза целият отбор, а не зависи само от един човек.
Той признава, че му се е отразило доста на психиката да чака в продължение на месеци издаването на работна визи, но законите са си закони. Приятна изненада бе това, че в петък той получи разрешение да играе и излетя за Перник, за да се включи и отборът да покаже добър резултат – категорична победа с 3:0.
През последните три години той е играл за ВК Грозни.  Оставил е много приятели в столицата на Чечения, но и до сега си контактува с тях. Признава, че Грозни е безопасен град и съветва хората да го посетят.
Санкт Петербург е една от волейболните столици на Русия. Именно там покойният вече голям волейболен специалист Вячеслав Платонов, който има своето място в Залата на славата в Америка, е създал преди време Волейболна академия. Самият Платонов е бил треньор на Мжелский, за което нашият плеймейкър е много благодарен. Но неговият първи клуб, открил му пътя към големия волейбол  е „Автомобилист”. Когато Саша бил на 6-7 години  избрал да тренира футбол, но …не го взели, въпреки че бил най-високият от кандидатите. После се прехвърлил във волейбола, а първият му треньор е неговият баща. Когато станал на 14 попаднал в спортен интернат и само след 2-3 години имал покана за юношеския национален отбор, после за младежкия, на 18 години вече бил втори разпределител в Суперлигата с отбора на Автомобилист.
Що касае Добруджа 07 Александър Мжелский признава, че всички момчета от отбора са много позитивни, с всички се е опознал и е намерил общ език, а когато в процеса на работа нещо не се получи – не се ругаят , а търсят причините за това. В спорта човек трябва да се доказва всеки ден, казва Саша и разкрева, че все пак най-близкият му човек в отбора е украинецът Игор Антонюк, въпреки че се разбира добре и с Вили Чернокожев, и с Денис Чавдаров и с либерото Николай Тодоров, който е супер позитивен човек.
Александър Мжелский е за първи път в България и до този момент не е знаел нищо за клубните отбори. Естествено се е интересувал от националния отбор. Малко понаучил за клубовете, когато получил покана да дойде в България, за да се ориентира къде отива. Сега признава, че очакванията му са били доста по-занижени, а тук нещата са се оказали на по-добро ниво. „Благодаря” пък е първата българска дума, която е научил. Поради голямата ангажираност с тренировки все още не е имал възможност да опознае Добрич, но безспорно градският парк е едно от най-приятните за него места.
Готвим се за всеки съперник, няма да разкриваме тайни, все пак наричат волейбола „шахмат с топка”. Ще направим всичко възможно да зарадваме нашите привърженици и себе си и нашето ръководство, споделя играчът преди важната среща във вторник, 11 декември срещу Хеабър. Знам, че фенове ни ще ни придружат в Пазарджик и ще ни подържат. Можем да победим, колективът ни е много добър и това е най-важното.
Намерихме много бързо общ език със старши треньора Пламен Христов, човек с прекрасно чувство за хумор. Въобще уважавам треньорския щаб, с тях е приятно да се работи. На края на разговора Александър се обръща към феновете, за да ги прикани още веднъж да придружат отбора в Пазарджик. Самият той с нетърпени очаква домакинския мач с Пирин Разлог на 14 декември, за да дебютира и пред родна публика, и да усети това върховно преживяване.
 

Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Сребърен медал за Мариела Маркова на мемориал „Цветанка Христова“
Сребърен медал за Мариела Маркова на мемориал „Цветанка Христова“
3 златни и 1 сребърен медал за „Десант” на Европейската купа, Руси Минев с победа на „SENSHI 21”
3 златни и 1 сребърен медал за „Десант” на Европейската купа, Руси Минев с победа на „SENSHI 21”
Момичетата на ВК "Добруджа 07" под 16 г. ще играят допълнителен турнир за класиране на финалите на Държавното
Момичетата на ВК "Добруджа 07" под 16 г. ще играят допълнителен турнир за класиране на финалите на Държавното
ФУТБОЛ: „Добруджа“ се доближи до баража за А група след победа срещу „Марица“
ФУТБОЛ: „Добруджа“ се доближи до баража за А група след победа срещу „Марица“



Яндекс.Метрика