Вяра Анкова стана шеф на новините в Нова тв

19.09.2017 г. 14:52:30 ч.
/
Вяра Анкова стана шеф на новините в Нова тв
Доскорошният генерален директор на БНТ Вяра Анкова става шеф на новините и публицистиката на Нова телевизия, съобщиха от Нова Броудкастинг Груп. Анкова ще поеме стратегическото ръководство на новинарския екип на NOVA и ще отговаря за развитието на новините, информационните предавания и публицистичните програми на телевизията от 9 октомври 2017 г. Тя ще бъде генерален директор „Информация“ и член на мениджърския съвет.
„Щастливи сме, че в Нова Броудкастинг Груп идва телевизионен мениджър с дългогодишна и богата експертиза в сферата на новините и актуалната информация. Вяра Анкова е обществено призната личност с изключително високи професионални стандарти. Вярвам, че с нейния 26-годишен телевизионен опит ще вдъхнови екипа на Новините на NOVA и заедно ще продължат бъдещото развитие на медията като лидер в новините и актуалните програми“, коментира Силва Зурлева, член на Борда на директорите на Нова Броудкастинг Груп.
„Да стана част от водещата търговска телевизия и най-голямата мултиплатформена медийна група в България е голяма отговорност за мен. В наши дни журналистите са поставени пред много трудни задача – една от тях да отсеят достоверната от недостоверната информация, и да гарантират на зрителите обективни новини. Вярвам, че с опита си ще допринеса за усъвършенстването на този процес, поддържайки добрия имидж, който новините и актуалните предавания на NOVA вече имат. За мен е удоволствие да се присъединя към един екип, който е доказал възможностите си през годините. Вярвам, че заедно ще работим в посока утвърждаването на NOVA телевизия като предпочитан източник на информация на всички възможни платформи в портфолиото на компанията“, сподели Вяра Анкова.
„С идването на Вяра Анкова в екипа на Нова Броудкастинг Груп правим следваща стъпка в стратегията за привличането на най-успешните и утвърдени мениджъри на телевизионния пазар и затвърждаването на компанията като водещата медийна група в България. Радвам се, че Вяра избра Нова Броудкастинг Груп като следващ етап в своя професионален път. Гордеем се с един от най-опитните екипи във всички направления“, допълни Дидие Щосел, главен изпълнителен директор на Нова Броудкастинг Груп.
Доскоро шеф на новините и публицистиката в Нова тв бе Дарина Сарелска. Тя си тръгна от телевизията след скандал около напускането на Васил Иванов. След Сарелска за новините отговаряше Силва Зурлева, която е във висшия мениджмънт на медията.
Снимка:www.segabg.com
Източник:Segabg.com

Коментирайте
Подобни новини
Служебният кабинет осигури пълния размер на „украинската помощ“ за земеделските стопани
Служебният кабинет осигури пълния размер на „украинската помощ“ за земеделските стопани
На 26 април започва изплащането на великденските добавки за пенсионери
На 26 април започва изплащането на великденските добавки за пенсионери
Последен ден за регистрация на партии и коалиции за изборите 2  в1
Последен ден за регистрация на партии и коалиции за изборите 2 в1
ЦИК: 10 партии и 8 коалиции са подали документи досега за участие в изборите
ЦИК: 10 партии и 8 коалиции са подали документи досега за участие в изборите



Яндекс.Метрика