Начало >Добруджа >Общество

Временна комисия ще изработи до два месеца техническо задание за нов облик на центъра на Добрич

21.09.2021 г. 15:49:57 ч.
/
Временна комисия ще изработи до два месеца техническо задание за нов облик на центъра на Добрич
Временна комисия, съставена от представители на общинската администрация и общинския съвет, ще изработи техническо задание за проектиране на нов облик на центъра на Добрич. Общинският съвет гласува днес създаването на комисията, която ще трябва да проведе минимум 6 заседания в рамките на 60 дни от влизането в сила на днешното решение.

Председател на временната комисия ще бъде заместник-кметът „Устройство на територията“ инж. Пенчо Керванов и членове: Главният архитект на Община град Добрич Боряна Станчева, арх. Камен Жейнов – главен експерт в Дирекция УТСК, ланд. арх. Христо Даскалов – старши експерт „Озеленяване“ в Дирекция ИОС и Зорница Георгиева – Директор дирекция ОС, представител на Камарата на архитектите в България, представител на Съюза на архитектите в България, представител на Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране, представител на Съюза на българските художници, представител на „Ателие 13“, Янко Бонев – скулптор, автор на дизайна на площад „Демокрация“.

Общинският съвет гласува и по един представител от всяка група да влезе във временната комисия. Иво Пенчев ще бъде представителят на „ГЕРБ-СДС“, Петър Петров от МК „ДБГ, НДСВ, ССД, ГН“, арх. Емилия Добрева – „БСП за България“, Милко Пенчев – МК „НФСБ, АБВ, ЗС „Ал. Стамболийски“, ЗНС“, арх, Нежля Амди-Ганева – ДПС и Станислав Илиев – ВМРО.

По предложение на председателя на ПК „Култура, вероизповедания и технически въпроси“ Боян Саркизов, съветниците гласуваха в комисията да бъдат включени и Дияна Борисова – директор на дирекция „Хуманитарни дейности“, както и още един служител от дирекцията.

Целта на временната комисията е да определи:
- Обхват на проекта, който да включва минимум пешеходните участъци по бул. „25-ти Септември“, ул. „Независимост“, ул. „България“, пл. „Демокрация“ и пл. „Свобода“ – до ул. „Отец Паисий“
- Етапност на проектиране и изпълнение
- Избор на материали за настилки, както и изисквания към изпълнението
- Насоки за решаване на: транспортно-комуникационните проблеми; ландшафтната архитектурна среда; общата визия и обвързаността на пространствата в обхват на проекта; зонирането по отношение на търговията със стоки и услуги; осигуряване на достъпна архитектурна среда; решаване на осветлението, почистването и сметосъбирането и др. 

Коментирайте
Подобни новини
Времето в петък
Времето в петък
Издателство Клет България  провежда  информационно събитие  в Добрич
Издателство Клет България провежда информационно събитие в Добрич
Около 18 000 души е разликата в избирателните списъци в областта  за ЕП и НС
Около 18 000 души е разликата в избирателните списъци в областта за ЕП и НС
Председателят на НАЗ: Добрата новина е, че парите са осигурени и няма да има редукция на плащането
Председателят на НАЗ: Добрата новина е, че парите са осигурени и няма да има редукция на плащането



Яндекс.Метрика