Начало >Добруджа >Регионални

Започна плануваната за годината рехабилитация на общинската пътна мрежа в Генерал Тошево

17.07.2019 г. 09:36:21 ч.
/
Започна плануваната за годината рехабилитация на общинската пътна мрежа в Генерал Тошево
Започна частичната рехабилитация на общинската пътна мрежа в община Генерал Тошево. В момента фирмата-изпълнител е насочила усилия по две направления – пътя Спасово-Вичево и отсечката от път Спасово-Дуранкулак в посока Александър Стамболийски. След тях поетапно предстои да бъдат ремонтирани пътните участъци водещи към Средина и между Кардам и Горняк. Значими по обем инфраструктурни дейности ще бъдат реализирани по вътрешната улична мрежа на селата Изворово, Йовково и Присад. В града, включително в кв. Пастир, се очаква да бъдат рехабилитарини 10 улици.
Средствата за мащабната пътно-строителна програма за 2019 година в община Генерал Тошево възлизат на над 800 хил. лв. Благодарение на целенасочената политика в тази област през последните няколко години съществено се подобри достъпът до населените места в района, а по-голяма част от градската улична мрежа е в много добро състояние.
Не са много общините в България, които могат да се похвалят с такива темпове на възстановяване на пътища както със собствени средства, така и с такива, привлечени от Европейските фондове. Само през последните четири години в община Генерал Тошево в пътна инфраструктура (общинска и републиканска) са инвестирани повече от 10 млн. лв. Това е от ключово значение не само за безопасността на движение, но и за по-добра свързаност между населените места и създаване условия за развитие на туристически потенциал в региона.

Коментирайте
Подобни новини
Дворецът  в  Балчик - Най-добър обект от 100-те национални туристически обекта на движение "Опознай България"
Дворецът в Балчик - Най-добър обект от 100-те национални туристически обекта на движение "Опознай България"
Грейнаха светлините на коледното дърво в Тервел
Грейнаха светлините на коледното дърво в Тервел
Наситена с ангажименти и много духовна година изпраща Община Тервел (ВИДЕО)
Наситена с ангажименти и много духовна година изпраща Община Тервел (ВИДЕО)
Част от Дамбата в Балчик вече е обновена, активната работа продължава (ВИДЕО)
Част от Дамбата в Балчик вече е обновена, активната работа продължава (ВИДЕО)Яндекс.Метрика