Започна процесът за катастрофата, в която загина Милен Цветков

23.02.2021 г. 12:39:42 ч.
/
Започна процесът за катастрофата, в която загина Милен Цветков
С разпит на свидетели започна процесът за тежката катастрофа от миналия Великден, в която загина телевизионният водещ Милен Цветков.
Подсъдим за смъртта на журналиста е 23-годишният Кристиан Николов.
Заради шофирането след употреба на наркотици с двойно по-висока скорост и защото е ударил автомобила на Цветков, докато чака на червен светофар, Кристиан Николов е обвинен за умишлено причиняване на смъртта на журналиста.
За това престъпление Наказателният кодекс предвижда затвор от 15 до 20 години и дори доживотен затвор.
Утежняващо вината обстоятелство е и че на кръстовището, където стана катастрофата, е имало още автомобили и преминаващи пешеходци.
Николов и адвокатите не отричат авторството на деянието, но не признават той да е действал с умисъл:
„Прокуратурата, подпомагана от нас, ще претендира за наличие на евентуален умисъл, за да може да я приеме тази квалификация, ако не я приеме – да слезе по-надолу за евентуален умисъл без да е особено тежък случай и дори да слезе при форма на вината „непредпазливост“. Но това ще се установи по време на делото“, коментира основния спор по делото адвокатът на наследниците на Милен Цветков Менко Менков.
За днес съдия Веселина Ставрева е призовала девет свидетели. Сред първите беше годеницата на подсъдимия Кристиан Николов - Симона Цветкова. Тя е била в колата, с която Николов удари автомобила на телевизионния водещ.
Разказът на Цветкова започна със събитията 24 часа преди инцидента. На 18 април 2020 г. тя, Кристиан и техни приятели празнували рождения й ден. След като не успели да стигнат до Витоша заради тогавашните противоепидемични забрани да се ходи в планината, в крайна сметка купонът се е провел в дома на Кристиан.
Симона Цветкова твърди, че той не е пил много, освен в началото и в края на купона, когато изпил нещо, след което казал, че се е почувствал зле.
На следващия ден по обед отишли в дома на третия присъствал в колата при катастрофата – сина на депутата Лъчезар Иванов, Георги, а след това тръгнали с джипа, но тя не следяла пътя.
Последното, което си спомня, е, че чула вик от Георги, след това удар в колата на Милен Цветков. Хора й помогнали да излезе, а тя видяла, че приятелят й се опитва да помогне на Милен Цветков. На въпроси на прокуратурата и адвокати Симона категорично отрече Кристиан да е вземал наркотици.
Тя заяви, че живеели здравословно, а той бил отговорен човек.
Разпитите продължават с още приятели на подсъдимия, които са били заедно с него в часовете преди трагичния инцидент. 
Източник:БНР

Коментирайте
Подобни новини
Актуализират методиката на машините за гласуване
Актуализират методиката на машините за гласуване
Иран заплаши да преразгледа ядрената си доктрина
Иран заплаши да преразгледа ядрената си доктрина
ПП-ДБ обвиниха ГЕРБ за партизански тактики с договора с Боташ
ПП-ДБ обвиниха ГЕРБ за партизански тактики с договора с Боташ
ЦИК започва прием на документи за НПО наблюдатели на изборите
ЦИК започва прием на документи за НПО наблюдатели на изборите



Яндекс.Метрика