Начало >Добруджа >Култура

Започнаха заниманията на Летен детски клуб „Играй и учи”

19.06.2018 г. 16:33:53 ч.
/
Започнаха заниманията на Летен детски клуб „Играй и учи”
На  19 юни 2018 г., в Регионална библиотека „Дора Габе” стартира Летен детски клуб „Играй и учи”, който предлага на децата от Добрич и гости на града, на възраст от 6 до 14 години, разнообразни занимания с много приключения в света на книгите и четенето, драматизации, куклен театър, рисуване, моделиране, забавни образователно-познавателни игри, прожекции на филми за деца.
23 деца и част от техните родители се събраха в библиотеката за откриването на клуба. Директорът на културната институция г-жа Невяна Христова поздрави участниците с избора да посещават библиотечните инициативи през лятото, като им обеща една интересна и незабравима лятна ваканция. Специални гости на откриването бяха г-жа Савка Василева – дарител и доброволец в Летен клуб 2017 г., както и Момчил Димов и Кристина Желева, дългогодишни участници в летните занимания на клуба и настоящи доброволци.
По традиция клубът отваря врати със своеобразна екскурзия във всички отдели на библиотеката. Децата се запознаваха със служителите, научиха за пътя на книгата от получаването и до читателя, за библиотечните услуги, които се предлагат на потребителите, разгледаха фондовете, залите за заемане, читалните, информационния център и едно от големите хранилища на библиотеката.
Новите приятели на библиотеката разгледаха атрактивните книги в сектор Работа с деца - панорамни книжки с обемни илюстрации и подвижни елементи , книжки с прозорчета, светещи и пеещи, както  и такива, които се гледат с 3D очила и специални лупи.
Библиотечен специалист от сектор Работа с деца представи инициативата „Забавното четене” на сайта Аз детето, как да се регистрират, как да си направят читателски дневник и как да гласуват за прочетената книга. Много от препоръчаните заглавия се намират във фонда на сектор Работа с деца, от където могат да ги заемат за дома.
Всяко дете получи като подарък от библиотеката книжка със стихове „Весели приятели” с пожелание да намери нови приятелства в нашия летен клуб.
 

Коментирайте
Подобни новини
478 участници в третия Областен конкурс рецитал „За да я има България“
478 участници в третия Областен конкурс рецитал „За да я има България“
КУЛТУРЕН АФИШ  18 февруари – 24 февруари 2019 г.
КУЛТУРЕН АФИШ 18 февруари – 24 февруари 2019 г.
Първа награда за Александър Петров в литературен конкурс, посветен на Левски
Първа награда за Александър Петров в литературен конкурс, посветен на Левски
Наградиха най-добрите в конкурса за рисунка „Нарисувай доброта” (ВИДЕО)
Наградиха най-добрите в конкурса за рисунка „Нарисувай доброта” (ВИДЕО)Яндекс.Метрика