Начало >Добруджа >Регионални

Започва Тюленово арт фест 2018

16.08.2018 г. 09:16:03 ч.
/
Започва Тюленово арт фест 2018
От днес до 19 август ще се проведе четвъртото издание на Тюленово арт фест. По традиция сцената е отворена за художници и фотографи, чиито творби ще бъдат представени в изложба на брега, а в базара за приложни изкуства ще се включат творци, работещи с дърво, стъкло, метали и природни материали.
За обичащите четенето край морето отново ще предложим заглавия на български автори в "Книжарницата пред открито море", а в партньорство със Зелен образователен център- Шабла ще се проведат две литературни матинета.
Най-малките ще творят в двете арт работилници- за шиене на играчки и рисуване на традиционни български шевици.
По-екстремните гости за трета поредна година ще научат основните тактики при гмуркането. Предвидени са разходка с лодка и поход по зелената пътека край брега в изследване на Тюленовите пещери.
За доброто настроение на гостите през трите вечери отново ще се погрижи комикът-актьор Паскал Паскалев- с фокуси, закачки и шеги с публиката.
Откриването на фестивала е в ръцете на младите актьори Биляна Тодорова и Георги Караиванов и кънтри певицата Лили Друмева, а след това ще се представи и джаз групата „Delight”.
Закриването на фестивала започва още в следобедните часове на съботния ден- с традиционния конкурс за рибена чорба, хоротека и вечер на занаятите.
Каба гайдите на Борислав Хаджиев и Марин Бобев ще преместят Родопите на североизток, за да се премерят с мощния рев на морето, а на скалите ще се вият пъстри хора с гостите на фестивала.
За присъстващите на фестивала ще е отворен фотографски конкурс, в който всеки може да покаже Тюленово  през своя поглед и обектив. 
Снимка:imgrabo.com

Коментирайте
Подобни новини
Инициативен комитет обещава запазване на природата  около Калиакра
Инициативен комитет обещава запазване на природата около Калиакра
Филмът „Съ Нами Богъ”, с кадри от Двореца, ще бъде прожектиран  в Каменната зала на комплекса
Филмът „Съ Нами Богъ”, с кадри от Двореца, ще бъде прожектиран в Каменната зала на комплекса
Евродепутатът Петър Курумбашев ще се срещне с жителите на Генерал Тошево в събота
Евродепутатът Петър Курумбашев ще се срещне с жителите на Генерал Тошево в събота
Благотворителен мартенски базар се откри в Каварна
Благотворителен мартенски базар се откри в КаварнаЯндекс.Метрика