Начало >Добруджа >Регионални

Започва Тюленово арт фест 2018

16.08.2018 г. 09:16:03 ч.
/
Започва Тюленово арт фест 2018
От днес до 19 август ще се проведе четвъртото издание на Тюленово арт фест. По традиция сцената е отворена за художници и фотографи, чиито творби ще бъдат представени в изложба на брега, а в базара за приложни изкуства ще се включат творци, работещи с дърво, стъкло, метали и природни материали.
За обичащите четенето край морето отново ще предложим заглавия на български автори в "Книжарницата пред открито море", а в партньорство със Зелен образователен център- Шабла ще се проведат две литературни матинета.
Най-малките ще творят в двете арт работилници- за шиене на играчки и рисуване на традиционни български шевици.
По-екстремните гости за трета поредна година ще научат основните тактики при гмуркането. Предвидени са разходка с лодка и поход по зелената пътека край брега в изследване на Тюленовите пещери.
За доброто настроение на гостите през трите вечери отново ще се погрижи комикът-актьор Паскал Паскалев- с фокуси, закачки и шеги с публиката.
Откриването на фестивала е в ръцете на младите актьори Биляна Тодорова и Георги Караиванов и кънтри певицата Лили Друмева, а след това ще се представи и джаз групата „Delight”.
Закриването на фестивала започва още в следобедните часове на съботния ден- с традиционния конкурс за рибена чорба, хоротека и вечер на занаятите.
Каба гайдите на Борислав Хаджиев и Марин Бобев ще преместят Родопите на североизток, за да се премерят с мощния рев на морето, а на скалите ще се вият пъстри хора с гостите на фестивала.
За присъстващите на фестивала ще е отворен фотографски конкурс, в който всеки може да покаже Тюленово  през своя поглед и обектив. 
Снимка:imgrabo.com

Коментирайте
Подобни новини
Още един съветник в Каварна става независим
Още един съветник в Каварна става независим
Остават часове до края на благотворителния търг за Митко от Оброчище
Остават часове до края на благотворителния търг за Митко от Оброчище
75 години от спасяването на българските евреи от холокоста отбелязаха в Дончево
75 години от спасяването на българските евреи от холокоста отбелязаха в Дончево
С открит урок по история, посветен на 75 г. от спасяването на българските евреи НЧ „Светлина 1941“ отбеляза Деня на толерантността
С открит урок по история, посветен на 75 г. от спасяването на българските евреи НЧ „Светлина 1941“ отбеляза Деня на толерантносттаЯндекс.Метрика