Начало >Добруджа >Регионални

Зеленият образователен център в Шабла предлага интересна лятна програма на своите гости

10.06.2019 г. 12:40:43 ч.
/
Зеленият  образователен център в Шабла предлага  интересна лятна програма на своите гости
Започнаха летните прояви  в Зеления образователен център в Шабла, каза за радио „Добруджа” неговият ръководител  Даниела Тодорова. Събитията, които са включени в календара с прояви,  са традиционни и в същото време различни, отбеляза тя. Те включват редица изложби. През юли там ще бъде  експонирана изложба , представяща жената в различните епохи от нашето развитие. По-късно, през лятото,  ще гостува  и изложба с рисувана коприна, в рамките на която ще се проведат ателиета за възрастни и деца. ”Нашата програма е отворена и във времето могат да бъдат включени и нови събития”, допълва Даниела Тодорова.
Лятната програма на Зеления образователен център включва и традиционните туристически маршрути, които се реализират около четирите туристически обекта в региона. Това са: Дуранкулашкото езеро, Шабленското езеро, Шабленската тузла и скалните образования край Тюленово.
Всеки един от тези маршрути включва както природен , така и културен обект.  За по-възрастните посетители  интерес представлява фарът, скалните образования край Тюленово и други. За децата са предвидени разходки около тузлата, където имат възможност да наблюдават  различни птици, организират се и творчески работилници и образователни игри сред природата.
Интересът към  туристическите   услуги в  центъра  е постоянен във времето. От  тях  се ползват учебни заведения от Варна, Шумен, Разград , както и различни туристически оператори.  
В момента работим по международен проект с две румънски  общини, чиято цел е създаване на разпознаваеми туристически пътеки и маршрути. Надявам се, това да допринесе за влизане на центъра  в  мрежа с други центрове със сходни дейности, така че да имаме по -голям обсег на действие, коментира още ръководителят на Зеления център.
 
Снимка:peika.bg

Коментирайте
Подобни новини
Културен афиш на община Каварна за Април – Май  2024 г.
Културен афиш на община Каварна за Април – Май 2024 г.
Добрички общински съвет ще заседава утре
Добрички общински съвет ще заседава утре
Министър Цоков награди първокласниците от Тервел, които намериха и предадоха в Полицията сума пари
Министър Цоков награди първокласниците от Тервел, които намериха и предадоха в Полицията сума пари
Фолклорният събор „Цветница” ще се проведе на 28 април в Генерал Тошево
Фолклорният събор „Цветница” ще се проведе на 28 април в Генерал Тошево



Яндекс.Метрика