Начало >Добруджа >Регионални

Зеленият образователен център в Шабла предлага интересна лятна програма на своите гости

10.06.2019 г. 12:40:43 ч.
/
Зеленият  образователен център в Шабла предлага  интересна лятна програма на своите гости
Започнаха летните прояви  в Зеления образователен център в Шабла, каза за радио „Добруджа” неговият ръководител  Даниела Тодорова. Събитията, които са включени в календара с прояви,  са традиционни и в същото време различни, отбеляза тя. Те включват редица изложби. През юли там ще бъде  експонирана изложба , представяща жената в различните епохи от нашето развитие. По-късно, през лятото,  ще гостува  и изложба с рисувана коприна, в рамките на която ще се проведат ателиета за възрастни и деца. ”Нашата програма е отворена и във времето могат да бъдат включени и нови събития”, допълва Даниела Тодорова.
Лятната програма на Зеления образователен център включва и традиционните туристически маршрути, които се реализират около четирите туристически обекта в региона. Това са: Дуранкулашкото езеро, Шабленското езеро, Шабленската тузла и скалните образования край Тюленово.
Всеки един от тези маршрути включва както природен , така и културен обект.  За по-възрастните посетители  интерес представлява фарът, скалните образования край Тюленово и други. За децата са предвидени разходки около тузлата, където имат възможност да наблюдават  различни птици, организират се и творчески работилници и образователни игри сред природата.
Интересът към  туристическите   услуги в  центъра  е постоянен във времето. От  тях  се ползват учебни заведения от Варна, Шумен, Разград , както и различни туристически оператори.  
В момента работим по международен проект с две румънски  общини, чиято цел е създаване на разпознаваеми туристически пътеки и маршрути. Надявам се, това да допринесе за влизане на центъра  в  мрежа с други центрове със сходни дейности, така че да имаме по -голям обсег на действие, коментира още ръководителят на Зеления център.
 
Снимка:peika.bg

Коментирайте
Подобни новини
От утре до края на седмицата Каварна ще бъде домакин на киноложка изложба
От утре до края на седмицата Каварна ще бъде домакин на киноложка изложба
Фестивалът  на лавандулата да стане международен от догодина, пожела кметът на Г.Тошево (ВИДЕО)
Фестивалът на лавандулата да стане международен от догодина, пожела кметът на Г.Тошево (ВИДЕО)
Танцова формация „Каприз” от Тервел получи наградата за цялостно представяне на фестивала „Златен помпон”
Танцова формация „Каприз” от Тервел получи наградата за цялостно представяне на фестивала „Златен помпон”
За седми път събор с аромат на билки край язовир Дрян (ВИДЕО)
За седми път събор с аромат на билки край язовир Дрян (ВИДЕО)Яндекс.Метрика