Начало >Добруджа >Общество

Три паралелки в област Добрич отпадат след първо класиране

11.07.2019 г. 11:46:36 ч.
/
Три паралелки в област Добрич отпадат след първо класиране
Три паралелки в област Добрич отпадат след обявяването на резултатите от първо класиране. Това съобщи за радио „Добруджа” началникът на РУО-Добрич Жоро Тошков.  План-приемът за област Добрич за предстоящата учебна година в включваше 60 паралелки. Засега остават 57.
Първата паралелка, която отпада още сега е в Професионалната гимназия по техника и строителство „Михаил Ломоносов”. Касае се за две половинки – "Металообработващи машини" и "Изолации в строителството". Втората е във Ветеринарната гимназия – "Лаборант". Третата паралелка, която със сигурност няма да се реализира е в Професионалната гимназия по Транспорт, обслужване и лека промишленост. Тук също се касае за две половинки – „Маникюрист – педикюрист” и „Техник по транспортна техника”. И за трите паралелки не е имало почти никакъв интерес. Единствено за "Лаборант" е имало 4 заявени желания, като учениците са записани в подобна паралелка, обясни Тошков.
1130 са учениците, които са кандидатствали след седми клас. 1075 са класирани според техните желания. 55 не са класирани, като могат да участват във второ класиране. 152 седмокласници не подали заявления за кандидатстване. Почти 99% от тях са останали на поправителен, поясни началникът на РУО-Добрич.
От днес зрелостниците могат да проверят дали са приети по желаната от тях специалност като въведат своя входящ номер и код за достъп на интернет адрес: https://priem.mon.bg/.
Записването на приетите в първия етап на класирането е от утре до 16 юли включително. За участие във второ класиране бъдещите гимназисти трябва да подадат заявления.

Коментирайте
Подобни новини
Куклен театър на открито - прекрасна възможност както за деца, така и за актьори  (ВИДЕО)
Куклен театър на открито - прекрасна възможност както за деца, така и за актьори (ВИДЕО)
Затрудниха ли Елин Пелин и отец Никодим зрелостниците в Добрич (ВИДЕО)
Затрудниха ли Елин Пелин и отец Никодим зрелостниците в Добрич (ВИДЕО)
Празникът на децата на Добрич  днес бе в Центъра за защита на природата и животните (ВИДЕО)
Празникът на децата на Добрич днес бе в Центъра за защита на природата и животните (ВИДЕО)
Времето на 2 юни
Времето на 2 юниЯндекс.Метрика