Допълнителни награди за Димитър Цонков и Антония Михова на Спортист на Добрич

10.12.2019 г. 16:06:53 ч.
/
Допълнителни награди за Димитър Цонков и Антония Михова на Спортист на Добрич
Две допълнителни награди ще бъдат присъдени тази година на церемонията „Спортист на Добрич“. Плакет и грамота ще получат Димитър Цонков и Антония Михова. Това реши на днешното си заседание Постоянната комисия „Спорт и младежки дейности“ към Общински съвет – Добрич. Предложенията за двете допълнителни категории бяха внесени от журналиста в медийна група „Добруджа“ Димитър Узунов.

Димитър Цонков ще бъде отличен за най-голям международен успех на спортист от Добрич. Преди 2 седмици той спечели третото място на Супер финала на Световната купа по уличен фитнес. На турнира в Хонконг участваха най-добрите 27 състезатели на планетата в този спорт, класирали се за решителния турнир след 15 квалификации. По път към третото място в света добричлията остави зад себе си класни състезатели от Япония, Франция, Полша, Бразилия, Финландия, Русия, Израел, Индия, Канада, Германия, Ирландия, Южна Африка, Тайван и др.

За първи път ще бъде връчена награда и за спортист ветеран. Тя се присъжда на Антония Михова. През тази година добричлийката спечели два медала на Световното мастърс първенство по плувни спортове в Куанджу, Южна Корея. Тя на два пъти зае четвъртото място с щафетите на България. На първенството бяха връчени медали до шесто място и така сред наградените бе и националният ни отбор по плуване за ветерани. Антония Михова се представи много силно и индивидуално. Тя се класира на 9-о място в света на 200 м. бруст и на 13-о на 200 метра съчетано плуване във възрастова група 45-49 години. Това бе второ участие на световно първенство за Антония Михова, която е участвала и на две европейски мастърс първенства по плуване. След това Антония Михова отново доказа, че е номер 1 в България. За шест старта на държавното лично отборно първенство по плуване за ветерани за 2019 г. във Варна състезателката на СКПС „Добруджа“ спечели пет златни медала и един сребърен. 

Спортната комисия реши церемонията по награждаването на най-добрите спортисти, отбори и млади таланти на Добрич да се проведе на 18 декември, от 12.00 часа, в комплекс „Резиденция“.

Победителят в анкетата Юндер Бейтула ще бъде допълнително поощрен от общината. Освен традиционната премия от 1000 лв. за първото място в класацията „Спортист на Добрич“, той ще получи и 3500 лв., които ще използва целево за явяване на състезания в Доха, Рим, Кайро и Москва. Те ще се проведат от декември до април и носят точки за класиране на Олимпийските игри в Токио. Сумата се отпуска от спортната комисия след постъпило искане от клуб по вдигане на тежести „Добруджа“. Средствата са от остатъка в резерва за спортни дейности в бюджета на общината за тази година.

Общинският съветник Георги Друмев отбеляза, че средствата за „Спортист на Добрич“ не са променяни от повече от 10 години и част от премиите вече са обидно малки. Той предложи сумата да бъде удвоена – от 10 000 на 20 000 лв. Всички останали членове на комисията подкрепиха идеята от следващата година премиите на най-добрите спортисти, треньори и отбори да бъдат завишени.

Коментирайте
Подобни новини
Футболистите на „Добруджа“ очакват отборът да е сред най-добрите в групата (ВИДЕО)
Футболистите на „Добруджа“ очакват отборът да е сред най-добрите в групата (ВИДЕО)
Светослав Петров: Мечтата на всеки треньор е да има избор кого да пуска (ВИДЕО)
Светослав Петров: Мечтата на всеки треньор е да има избор кого да пуска (ВИДЕО)
Момчил Петков покри първа норма за званието на ФИДЕ - Международен майстор по шахмат
Момчил Петков покри първа норма за званието на ФИДЕ - Международен майстор по шахмат
„Добруджа“ привлече още един футболист с опит в А група
„Добруджа“ привлече още един футболист с опит в А групаЯндекс.Метрика