"Не за постове, а за лостове за промяна на България": Нинова пожела БСП да спечели изборите

26.09.2020 г. 13:57:37 ч.
/
"Не за постове, а за лостове за промяна на България": Нинова пожела БСП да спечели изборите
Избраната за втори мандат като лидер Корнелия Нинова обяви, че ще направи всичко по силите си с честни и последователни политики да превърне БСП в първа политическа сила в България. В едночасово изказване пред 50-ия конгрес на партията в НДК днес Нинова на няколко пъти каза, че БСП трябва да спечели предстоящите парламентарни избори, за да променя България.
"Политика с грижа за хората, морал и организация - това е пътят ни към победа на парламентарните избори. Не за постове, а за лостове за промяна на България", обяви Корнелия Нинова и обяви, че вярва, че с чест и здрав разум БСП ще управлява държавата с грижа за хората. Също така призова социалистите никога да не се предават и никога да не се консолидират със задкулисието.
Целта не била власт, а стабилност на България, сигурност и спокойствие на българите, правова и демократична държава.
"Времето не е за тяснопартийно мислене, а за държавнически решения. Всяка партия, вгледана в пъпа си, пропуска България", каза Корнелия Нинова. Тя се обяви за фронт за промяна, в който да се включва ляво и прогресивно мислещи хора. И още веднъж каза - че изборите трябва да са честни и свободни и БСП да ги спечели ударно. После обяви, че т. нар. Визия за България е планът за управление на БСП.
Всичко, което трябва да знаете за:
След това се обяви за възстановяване на държавността, възстановяване на разделението на властите и престижа на парламента, гарантиране на свобода на честните предприемачи и на словото, икономика с дългосрочно планиране, нова структура на земеделието, образование обърнато към дигиталното поколение, семейно подоходно облагане за младите хора и преизчисляване на всички пенсии, грижа за екологията - като тема на новото ляво, нормализиране на отношенията с Русия, спиране на разделението - фили и фоби, балансирана външна политика и др.
Накрая каза, че БСП е патриотична и парламентарна част от световната левица, а ценностите й са свобода, справедливост, солидарност, хармония и родолюбие.
Критики към всички други партии
Корнелия Нинова показа две видеа - от 2017 г., когато на конгрес казва, че проблемът на България е паралелната държава и БСП ще се бори срещу нея; и от протестите сега - когато всички искали същото. Според лидера след като първа е назовала проблема, партията има право да претендира за автентични носители на промяната.
След като каза, че социалистите са хулени, а общественото мнение е манипулирано, но БСП не е пречупена, парафразирайки мисъл на Елинор Рузвет, която първо цитира, Нинова призова партийците да са като великите умове, които коментират идеи, а не като малките, които коментират хора, защото България има нужда от нов път на развитие и БСП трябва да я 
Източник:Dnevnik.bg

Коментирайте
Подобни новини
Върни се назад Бизнесът спести близо 1 млрд. лева за месец
Върни се назад Бизнесът спести близо 1 млрд. лева за месец
Заради оспорване в съда данъчните не успяват да съберат дълговете на Васил Божков
Заради оспорване в съда данъчните не успяват да съберат дълговете на Васил Божков
Джипитата нямали ресурс да помогнат в COVID отделенията
Джипитата нямали ресурс да помогнат в COVID отделенията
Нова идея: Да се носят маски до масите в клубовете
Нова идея: Да се носят маски до масите в клубоветеЯндекс.Метрика