"Прозрачност без граници": Купеният и контролиран вот е 30%

06.10.2014 г. 11:15:00 ч.
/ ИА Добруджа
"Прозрачност без граници": Купеният и контролиран вот е 30%
Контролираният и купен вот вече се превръща в трайна тенденция, за сметка на политическите кампании във вида, в който избирателят е убеждаван да гласува за дадена партия заради платформата. Това заяви изпълнителният директор на „Прозрачност без граници" Калин Славов.
Според сметките на „Прозрачност без граници" 30% от гласувалите влизат в графата „контролирани и купени". Но този дял е недостатъчен, за да може да се формира едно стабилно правителство, категоричен е Славов. По изчисления на „Протестна мрежа" около 50 хил. гласа от чужбина ще отидат в полза на ДПС.
Показателен е случаят „Бобов дол". След като на евроизборите миньорите там гласуваха за БСП, сега гласуваха за „България без цензура" и Николай Бареков. Защото Христо Ковачки – коалиционният партьнор на Бареков, дава рамо с всичка сила на ББЦ, посочват от Нова телевизия.
Стотици и десетки сигнали идват за купуване на гласове и какво виждаме – двама-трима наказани, при това с пробация, констатира Калин Славов. По този начин, между избори, ние сме управлявани, смята и Антоанета Цонева.
В ромската махала „Стадиона" в Лом пазарът на гласове върви също с пълна сила. Там, с измама с адресни регистрации, е разработена схема да се гласува два пъти. ГЕРБ и Бареков пак са основните споменавани имена – за бившия журналист приказката е, че „повече от 70-80 лева няма да ти даде", защото не си голямо име. ДПС пък карали „по-евтино" – по 60 лева на глас. Още по-жалко и гнусно е поведението на друг купувач – в „Студентски град" в София. Там предложението е 30 лева на глас за ДПС. А мотивът – нито ти, нито аз ще я оправим тази държава, нито пък те (бел. ред. – ДПС), нито който и да е - по-добре си вземи паричките.
Според Антоанета Цонева схемата за атакуване на студентските кампуси не е ново явление. Това е пълен разпад и разлом между политици и граждани. Защо нямаше сблъсък на идеи, платформи, програми – защо политическите лидери се скриха? Натисна се надолу избирателната активност за пореден път, сигурна е Цонева. При нови предсрочни избори избирателната активност ще е на дъното, добави Калин Славов. Пари за купуване на гласове винаги ще се намерят, каза той.
Снимка: БГНЕС

Източник:actualno.com

Коментирайте
Подобни новини
Хероин за над 3,6 млн. лева задържаха на Дунав мост
Хероин за над 3,6 млн. лева задържаха на Дунав мост
Синдикатите готвят протест в края на месеца заради болничните
Синдикатите готвят протест в края на месеца заради болничните
Перник на воден режим от днес, жители готвят протест
Перник на воден режим от днес, жители готвят протест
Пореден протест на собственици на малки бензиностанции
Пореден протест на собственици на малки бензиностанцииЯндекс.Метрика