Начало >Добруджа >Общество

"Танцувай със здравето" ще стартира в Добрич в края на лятото

16.05.2019 г. 15:28:19 ч.
/
"Танцувай със здравето" ще стартира в Добрич в края на лятото
 Лицензираният зумба-инструктор и р-л на клуб „Алегрия“ Стоян Стоянов получи Сертификат за треньор  по специална танцова терапия. Тя е насочена към жени преживели рак на млечната жлеза, разяснява Стоянов. Обучението на треньори  е организирано по Програма „Еразъм+“ на ЕК. В България координатор на проекта е Асоциация на българския спорт. Пилотният проект „Танцувай със здравето“стартира в  шест държави между, които  Великобритания, Холандия, Италия, Литва и България.
Каролин Смит световно известен хореограф  е основоположник на специализираната терапия, след като се е разболяла и е почувствала, разликата във физиката си. Адаптираните танци целят да подобрят не само физическото ,но и емоционалното състояние на индивида.
22-ма треньори от различни градове са преминали обучение. Изучавали са Салса, Багата, Меренге,  Ча-ча, Румба и Танго под ръководството на Валентина Недева и Ивайла Гергова. Танците са специално адаптирани към заболелите и желаещи да се възстановят жени.Промяната на тялото, затварянето в себе си и изолацията  са основно посоката  за преодоляване.
Стоян Стоянов има намерение да започне да практикува заедно с желаещите дами в края на лятото. Необходимо е и специално помещение с огледала и столове за почивка.

Коментирайте
Подобни новини
Инфекциозноно отделение няма да приема пациенти до края на юни
Инфекциозноно отделение няма да приема пациенти до края на юни
Ресторант "Летен театър"  отвори врати с обновена градина, ново меню и детски кът (ВИДЕО)
Ресторант "Летен театър" отвори врати с обновена градина, ново меню и детски кът (ВИДЕО)
Кафене Стария Добрич отваря отново  врати
Кафене Стария Добрич отваря отново врати
Откриват тържествено тенис комплекс "Добруджа"
Откриват тържествено тенис комплекс "Добруджа"Яндекс.Метрика