Начало >Добруджа >Общество

236 са свободните места в паралелките за 8 клас в областта, тече т. нар. директорски прием

03.08.2020 г. 11:13:59 ч.
/
236 са свободните места в паралелките за 8 клас в областта, тече т. нар. директорски прием
236 са свободните места в паралелките за VIII клас в област Добрич. Това показват данните след третото класиране за прием на ученици след VII клас, каза за медийна група „Добруджа“ Жоро Тошков – началник на Регионално управление по образование (РУО) - Добрич.
Има останали некласирани 8 ученика, както и 47 младежи, които изобщо не са участвали. От днес – 3 август до 10 септември тече т. нар. директорски прием, при който се надяваме и те да се включат, обясни Тошков.
Свободни места има в Природоматематическа гимназия „Иван Вазов“ в профил приложно програмиране и профил софтуерни и хардуерни науки. По едно свободно място за бъдещ осмокласник има в СУ „Петко Р. Славейков“, СУ „Св. Климент Охридски“ и Финансово-стопанска гимназия „Васил Левски“. В Професионална гимназия по туризъм „П. К. Яворов“ има незаети 10 места в паралелката „Производство на хляб и хлебни изделия“. В Професионална гимназия по транспорт, обслужване и лека промишленост гр. Добрич има межди 1 и 3 свободни места във всяка от паралелките, обясни началникът на РУО – Добрич.
Свободни места има също така в Професионална гимназия по техника и строителство „М. В. Ломоносов“, Професионална гимназия по аграрно стопанство – гр. Добрич. Подобна е ситуацията и по общини. Свободни места в паралелките 8 клас има в учебните заведения в Балчик, Тервел, Ген, Тошево, Каварна и т. н.
За момента се закрива само една паралелка в обединеното училище в с. Стефаново, където бяха класирани само двама ученика и едно дете със СОП, каза Жоро Тошков.

Коментирайте
Подобни новини
Времето на 24 януари
Времето на 24 януари
Нови 6-ма с Ковид-19 регистрирани в област Добрич
Нови 6-ма с Ковид-19 регистрирани в област Добрич
Три национални отличия за ученици на Гимназия "Райко Цончев"
Три национални отличия за ученици на Гимназия "Райко Цончев"
Шестима от Дома за стари хора в Добрич починаха от Ковид-19. 44 са заявили желание за имунизация
Шестима от Дома за стари хора в Добрич починаха от Ковид-19. 44 са заявили желание за имунизацияЯндекс.Метрика