3 месеца са нужни на превозвачите, за да възстановят нормалния ритъм на работа

18.05.2020 г. 11:35:20 ч.
/ ИА Добруджа
3 месеца са нужни на превозвачите, за да възстановят нормалния ритъм на работа
Минимум 3 месеца ще са нужни на превозвачите, за да възстановят нормалния ритъм на работа, прогнозира в ефира на радио „Добруджа” Катя Петкова, управител на „Градски транспорт” Добрич. По време на извънредното положение приходите на дружеството са намалели над 80 процента, а в същото време текущите разходи са били завишени заради предпазните мерки спрямо служителите и пътниците – дезинфекция, почистване, лични предпазни средства и др.

Петкова отчете, че въпреки кризата, не е съкратен нито един от служителите на дружеството, единствено се е наложило да ползват платен годишен отпуск.

Катя Петкова е категорична, че икономическата криза е общ проблем за транспортния бранш и фирмите няма да успеят да се възстановят без помощ от страна на правителството. „Не ги деля на частни, общински и т.н., ние също бяхме на първа линия, непрестанно имахме контакт с граждани, по никакъв начин не сме променяли начина си на работа и би трябвало да бъдем компенсирани. Натрупахме огромни загуби, за да можем да създадем нормална обстановка и да опазим служителите си и гражданите, които разчитаха на нас. Пътническите превози са и социална дейност и трябва да сме в основните приоритети на правителството”, смята Петков.
 

Коментирайте
Подобни новини
Как Великобритания възражда хазарта
Как Великобритания възражда хазарта
Няма работници за животновъдството, фермери привличат кадри от Молдова и Азербайджан  (ВИДЕО)
Няма работници за животновъдството, фермери привличат кадри от Молдова и Азербайджан (ВИДЕО)
„Кортева“ представи хибриди царевица и слънчоглед на фермерите от Добруджа (ВИДЕО)
„Кортева“ представи хибриди царевица и слънчоглед на фермерите от Добруджа (ВИДЕО)
Проф. Иван Киряков: Годината е много добра за изводи (ВИДЕО)
Проф. Иван Киряков: Годината е много добра за изводи (ВИДЕО)Яндекс.Метрика