Начало >Добруджа >Регионални

42 кандидат-ловци от Тервелско на изпит за придобиване на право на лов

19.07.2019 г. 09:55:00 ч.
/
42 кандидат-ловци от Тервелско на изпит за придобиване на право на лов
42 кандидат-ловци заявиха желание през тази седмица да се явят на изпитите за придобиване на право на лов организирани от ръководството на ДЛС-Тервел, съобщи зам.-директорът на стопанството инж. Тодор Тодоров. 3 дами се опитаха да покажат на мъжете, че лова не е спорт само на силния пол, като една от тях се представи много добре и вече има ловен билет. 15 от подалите документи не се явиха в дните определени за проверка на знанията им, а 6 не бяха подготвени достатъчно и не успяха да се сдобият с желания документ за придобиване право на лов. 21 от кандидатите показаха знания и стрелкови умения, които от днес ги наредиха сред любителите на този вид спорт.
Изпитът беше разделен на две части – теоретична и практическа, като теорията от своя страна включваше  писмен тест, писмен и устен изпит, като за явяване на всяко следващо ниво трябва да бъде издържано предходното. До практически изпит бяха допуснати само кандидатите издържали теорията, като всеки един от тях трябваше да докаже майсторство при стрелба по силует на дивеч от 35 метра и стрелба по панички.
За резултатите от проведените изпити се изготвят индивидуални протоколи на участниците, комисията отразява крайния резултат в интернет базираната информационна система на ИАГ и издава обобщен протокол, съдържащ резултатите на всеки от кандидатите от теоретичния и практическия изпит, обясни инж. Тодоров, който оцени участниците със свои колеги от ловното стопанство, РДГ и полицията.
Източник:Пресцентър СИДП

Коментирайте
Подобни новини
ГЕРБ-Добрич поздрави Йорданка Ангелова за 100-годишния й юбилей
ГЕРБ-Добрич поздрави Йорданка Ангелова за 100-годишния й юбилей
Започват събитията, посветени на 60-ата годишнина от обявяването на Тервел за град
Започват събитията, посветени на 60-ата годишнина от обявяването на Тервел за град
Община Шабла получи нов  училищен микробус от Министерството на образованието
Община Шабла получи нов училищен микробус от Министерството на образованието
Ансамбъл „Родопа“ с концерт за 60-ата годишнина от обявяването на Генерал Тошево за град
Ансамбъл „Родопа“ с концерт за 60-ата годишнина от обявяването на Генерал Тошево за градЯндекс.Метрика