Начало >Добруджа >Общество

47 хиляди лева за Програмата за развитие на туризма в Община Добрич за 2021 г.

23.02.2021 г. 10:47:24 ч.
/
47 хиляди лева за Програмата за развитие на туризма в Община Добрич за 2021 г.
Малко над 47 хиляди лева са заложени в Програмата за развитие на туризма в Община град Добрич за 2021 година. Днес съветниците приеха Програмата и Отчета за изпълнението й през миналата година.
Зам.-кметът Росица Йорданова припомни, че миналата година за Програмата са били гласувани 59 179 лева. Постъпилите суми в бюджета на Общината през 2020 год. от туристически данък са 25 020.00 лв. Постъпленията от туристически данък са били значително по-малко заради обявената пандемична обстановка в страната и наложените ограничения, обясни Йорданова. Тя припомни, че със средства по Програмата се реализирани Европейски младежки поп – рок конкурс „Сарандев”, който поради обявените противоепидемични мерки се проведе в онлайн формат. Състоя се и рок фестивалът “September Sun“, реализиран бе и Фестивалът „Хляба който ни свързва“. За трите събития са изразходвани  17 157 лева.
На свое заседание в началото на месеца Консултативният съвет по туризъм е разгледал и одобрил за финансиране реализацията на няколко събития, сред които е четвъртото издание на рок фестивала „September Sun”. На Регионален исторически музей ще бъдат отпуснати средства за отпечатване на рекламна дипляна с кратка информация и богат илюстративен материал за всеки музеен обект, а на Художествена галерия – за организиране и провеждане на арт. Средства ще бъдат отпуснати и за Център за защита на природата и животните за дофинансиране на проект, свързан с цялостно изграждане на огради за сектор „Тревопасни“ През 2021 година ще се проведе 30-ото юбилейно издание на Европейски младежки поп – рок конкурс под патронажа на Кмета на общината. Съгласно представената план-сметка са необходими 20 000 лв.

Коментирайте
Подобни новини
Най-добрата жена-шофьор в областта ще определи осмомартенското рали в Добрич (ВИДЕО)
Най-добрата жена-шофьор в областта ще определи осмомартенското рали в Добрич (ВИДЕО)
Е-записване за ваксина - възможно от 17:00 часа днес
Е-записване за ваксина - възможно от 17:00 часа днес
Времето на 5 март
Времето на 5 март
Младите хора от Ротаракт в Добрич се включват в кампанията „С цвете в ръка срещу репродуктивните проблеми” (ВИДЕО)
Младите хора от Ротаракт в Добрич се включват в кампанията „С цвете в ръка срещу репродуктивните проблеми” (ВИДЕО)Яндекс.Метрика