Начало >Добруджа >Криминални

6 години затвор за блудство с малолетна

22.11.2013 г. 13:16:00 ч.
/ ИА Добруджа
6 години затвор за блудство с малолетна
Наказание 6 години лишаване от свобода при първоначален строг затворнически режим наложи Окръжен съд – Добрич, на 49-годишния Ангел Ил. Н. от с. Септемврийци, община Каварна, съобщават от съда. Той е признат за виновен в това, че на 17.06.2013 г. в. с. Септемврийци, при условията на опасен рецидив е извършил действие с цел да възбуди и удовлетвори полово желание без съвкупление по отношение на момиче, ненавършило 14-годишна възраст.
След като Ангел Н. призна вината си, фактите и обстоятелствата, посочени в обвинителния акт, Окръжен съд – Добрич, допусна делото да бъде разгледано като съкратено съдебно следствие. По този институт е наложено наказанието му като първоначално определеното от съда 9 години лишаване от свобода е намалено с 1/3 и е постановено той да изтърпи 6 години лишаване от свобода.
По делото не са конституирани граждански ищци и частни обвинители, тъй като майката на пострадалата се отказа от това им право.
Според обвинителния акт 49-годишният живеел с майката на пострадалата на семейни начала и през 2009 г. им се родило дете. С тях заживеели и другите две деца на партньорката му – момче и момиче.
На 17.06.2013 г. майката на пострадалата малолетна отишла в с. Добруджанка, община Кайнарджа, за да помогне на другата си дъщеря. Подсъдимият останал в къщи с дъщеря им, и с доведените си деца. Около обяд той си купил алкохол и след като го изпил станал раздразнителен. Той няколко пъти разговарял с жена си по телефона и я заплашил, че ще направи нещо на доведената си дъщеря – ще осъществи с нея полов акт. Майката му казала, да изпрати момичето у леля й и веднага организирала транспорт, за да се прибере в с. Септемврийци. В разговор по телефона със сина си, тя разбрала, че мъжът й е тръгнал към дома на сестра си с малолетното момиче. Майката звънила и на нея, но едва при третия разговор получила отговор, че са пристигнали. Лелята й съобщила, че по пътя Ангел Н. си е играл с детето и го пипал голо. Тогава дъщеря й от с. Кайнарджа подала сигнал на тел. 112 за случилото се.
Разследването е установило, че по пътя за дома на сестра си, подсъдимият и момичето минали покрай гора, разположена в близост до селото. Малолетната се страхувала от мъжа, защото знаела, че е пил алкохол. Ангел Н. й казал, че ще се ожени за нея, ще я направи бременна и след това ще я остави. Момичето отговорило, че не иска да прави нищо с нея и няма да станат намеренията му. Стигайки до полянка в гората, обаче мъжът съборил детето и насила го съблякъл, при което скъсал синджирчето и от него на местопрестъплението паднала висулка. След това той се съблякъл и започнал да целува момичето. То плачело, но не смеело да го удари, като си мислело, че той ще я убие. Около половин час насилникът допирал половия си орган до нея и я принудил да му направи „френска любов". След това еакулирал върху краката й. Двамата се облекли и тръгнали към дома на сестра му. По пътя Ангел Н. заплашил малолетната, да не разказва за случилото се. Когато пристигнали, заварили брата на пострадалата и малката им сестричка. Подсъдимият взел дъщеря си и се прибрали в дома им. Доведените му деца останали в дома на сестра му, където ги намерила майка им. След разговор с дъщеря си, тя научила за случилото се и всички отишли в полицията.
Ангел Н. е осъждан 8 пъти на лишаване от свобода за тежки умишлени престъпления. Предвид това и обстоятелството, че той е отричал деянието в хода на досъдебното производство и едва пред съда призна вината си, прокуратурата поиска той да бъде наказан с 8 години лишаване от свобода, а след законовата редукция да изтърпи 5 години и 4 месеца лишаване от свобода.
Ангел Н. и адвокатът му пледираха за минимално наказание.
Присъдата на Окръжен съд – Добрич, подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – Варна.


Коментирайте
Подобни новини
Работник от ОП „Устойчиви дейности и проекти“ е пострадал тежко при трудова злополука
Работник от ОП „Устойчиви дейности и проекти“ е пострадал тежко при трудова злополука
Окръжният съд в Добрич призна за виновен подсъдим за укриване и неплащане на данъци в особено големи размери
Окръжният съд в Добрич призна за виновен подсъдим за укриване и неплащане на данъци в особено големи размери
12 години затвор за смърт по непредпазливост вследствие на умишлено нанесена тежка телесна повреда
12 години затвор за смърт по непредпазливост вследствие на умишлено нанесена тежка телесна повреда
Съдът в Добрич наложи обща възбрана и запор върху имуществото на „Евроманган“ ЕАД
Съдът в Добрич наложи обща възбрана и запор върху имуществото на „Евроманган“ ЕАДЯндекс.Метрика