Начало >Добруджа >Общество

60 първолаци прекрачиха прага на СУ "Св. св. Кирил и Методий" в Добрич (ВИДЕО)

15.09.2021 г. 10:58:03 ч.
/
60 първолаци прекрачиха прага на СУ "Св. св. Кирил и Методий" в Добрич (ВИДЕО)
С богата музикална програма и много детски усмивки започна  новата учебна година в СУ "Св. св. Кирил и Методий" в Добрич. 60 първолаци прекрачиха прага на училището. Според изискванията на МОН, откриването на учебната година бе направено на три стъпки, като първи в класните стаи влязоха най-малките. Първокласниците, разделени в три паралелки, преминаха по традиция през венец с формата на шестица.
Преди това малчуганите и техните родители бяха поздравени от председателя на Училищното настоятелство Пепа Стоянова и от пом.-директора Жана Петрова. Програмата включваше музикални изпълнения на вокалната група на училището, както на талантливите Ванина Григорова и Денислава Димитрова.
Тази година в Средно училище "Св. св. Кирил и Методий" ще се обучават 729 деца, съобщи директорът Тодор Георгиев. За осмокласниците освен тържество, днес е предвидено и обучение по информационни технологии. Идеята е те, както и преподавателите им, да получат лаптопи. Целта е да се намали писането на хартия, обясни Георгиев. От друга страна това ще помогне на децата при евентуално преминаване на обучение в онлайн среда. Да сме подготвени, засега сме присъствени дано така да бъде през цялата година. 75% ваксинирани и преболедували колеги, така че безпокойство в колектива няма . Искаме обучението да е присъствено, каза Тодор Георгиев, но призна, че вероятно пак ще се наложи в един момент учениците да преминат на обучение онлайн.
 
Репортаж на Михаил Добромиров и Стефан Калев
Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Прогноза за времето в петък
Прогноза за времето в петък
Рег. директор на ДАИ-Варна отрече твърденията за подкупи и претоварване на камиони
Рег. директор на ДАИ-Варна отрече твърденията за подкупи и претоварване на камиони
Пощенска марка  „160 години от рождението на генерал Иван Колев“ ще бъде представена на 25 септември
Пощенска марка „160 години от рождението на генерал Иван Колев“ ще бъде представена на 25 септември
МК ГЕРБ (СДС): При Йорданов Добрич се разпада!
МК ГЕРБ (СДС): При Йорданов Добрич се разпада!Яндекс.Метрика