Автоинструктурите искат оставки в "Автомобилна администрация"

15.09.2020 г. 12:48:13 ч.
/
Автоинструктурите искат оставки в "Автомобилна администрация"
Автоинструктурите се готвят за протест с искане на оставка на ръководството на "Автомобилна администрация". Това съобщи пред БНР Йонко Иванов, председател на Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка.
Мотивът за протестите им е, че ръководството в лицето на "милиционерско дуо" е довело до "пълна неразбория в начина на обучение на водачите на МПС". От съюза настояват за среща с премиера Бойко Борисов.
В момента в много райони на страната има по 50-80-120 души, които чакат за изпит. В последната година и половина не е назначен нито един председател на изпитни комисии. Това води до нови корупционни практики, за да могат хората да се явят на изпит, каза Иванов. Той коментира темата по повод публикувания за обществено обсъждане проект, с който се променя Наредбата за условията и реда за обучение на бъдещи шофьори.
"В дните, когато се пускат датите за изпит, всички изпадаме в нервна криза, за да вземем някаква дата за изпит, като че ли е ситуацията през 80-те години, когато се редяхме за банани и портокали преди Нова година", заяви Иванов.
По думите му в две от наредбите са прокарани лобистки интереси, които ще доведат до многократно увеличаване на цената на шофьорския курс. Тези лобистки интереси не са "в плюс нито на учебния център, нито на гражданите". Промяната в цената на курса за B категория ще бъде "от порядъка на 400-500 лева, а за тежките категории - от 700 лева", смята Иванов.
"До момента разрешителното се даваше от Министерството на транспорта, сега се вкарват още 4 нови институции", посочи той.
За него е скандално изискването учебна дейност да се регистрира като търговски обект. "Ние не сме нито продавачи на пуканки, на банички или на нещо друго, за да имаме търговска регистрация", подчерта Йонко Иванов. "Наредба 37 беше написана на тъмно", категоричен е Иванов.
Снимка:dobrudjabg.com
Източник:News.bg

Коментирайте
Подобни новини
БСП избра Националния си съвет
БСП избра Националния си съвет
Частични местни избори за кметове на кметства в 13 области
Частични местни избори за кметове на кметства в 13 области
Официално учредяват партията на Цветанов
Официално учредяват партията на Цветанов
Двама младежи загинаха при челен удар на кола в дърво
Двама младежи загинаха при челен удар на кола в дървоЯндекс.Метрика