Начало >Добруджа >Общество

Балет "Арабеск" ще гостува в Добрич на 25 септември

20.09.2018 г. 09:25:33 ч.
/
Балет "Арабеск"  ще гостува в Добрич на 25 септември
Балет „Арабеск“ ще гостува  за празника на гр.Добрич - 25 септември от 19.30 ч. на сцената на Драматичен театър „Йордан Йовков“.
Трупата ще представи пиеси, посветени на любовта и страстта, изпълнени с красота, хумор и малко тъга.  В програмата са включени едни от най-ярките нейни постановки. „Нестинарка“ на голямата Маргарита Арнаудова разкрива мистерията на българската душевност, закодирана в нашия фолклор. Култовата творба на Марин Големинов е създадена през 1940 г. От премиерата си през 1978 г. „Нестинарка“ шества по българските и световни сцени като емблема на Балет „Арабеск“. Сюжетът на спектакъла е изграден върху основата на стар народен обичай - игра върху огън в деня на празника св. Константин и Елена. На фона на този обичай се развива личната драма на главната героиня. Изтерзана от хорските клюки, неразбрана от любимия човек, отчаяна от самотата си, тя смята, че причината за нейното нещастие е отричането й от св.Константин. Обезумяла от мъка, тя танцува в огъня и изгаря в него. За големия успех на този спектакъл не само на българските сцени, но и зад граница, допринасят изключителните изпълнителски качества и индивидуалност на танцьорите от трупата.
„Двойственост“ на английската хореографка ЛизЛий е любимо заглавие в репертоара на трупата.Танцьорите на Балет “Арабеск” създават  един впечатляващ спектакъл, вдъхновен от огнената музика на тангата на Астор Пиацола и стиховете на Пабло Неруда.
„БЛА,БЛА…“ представя виртуозния танц на американския хореограф Морис Кози. Динамичен спектакъл разкриващ забавни характери, поставени в абсурдни ситуации на ръба на трагичното и комичното. Спектакълът е свеж и зареждащ благодарение на изпълнението на блестящите млади звезди на Балет „Арабеск“ - Андрея Андонова, Виктория Петрова, Петя Колева, Стефан Вучов,Филип Миланов и експресивната и винаги изненадваща  Ангелина Гаврилова.  
Спектакълът с вдъхновяващите изпълнения на Балет „Арабеск“ е подарък на Община Добрич за гражданите и гостите на града за Празника и е с вход свободен.

Коментирайте
Подобни новини
Михаил Михов – талант и вдъхновение събрани в един човек (ВИДЕО)
Михаил Михов – талант и вдъхновение събрани в един човек (ВИДЕО)
Увеличени са заплатите на служителите в МБАЛ-Добрич
Увеличени са заплатите на служителите в МБАЛ-Добрич
Адреси с аварии във ВиК в област Добрич
Адреси с аварии във ВиК в област Добрич
Станислав Колев: Несъгласието ни с избора на нов директор няма да се отрази на учебния процес (ВИДЕО)
Станислав Колев: Несъгласието ни с избора на нов директор няма да се отрази на учебния процес (ВИДЕО)



Яндекс.Метрика