Начало >Добруджа >Култура

„Без Граници“ / “Fara Frontiere” - IV Международен арт форум и фестивал

04.08.2013 г. 11:16:00 ч.
/ ИА Добруджа
„Без Граници“ / “Fara Frontiere” - IV Международен арт форум и фестивал
IV Международен арт форум и фестивал „БезГраници" / "FaraFrontiere" ще се проведе от 9-15 септември в КК "Албена" (България) и гр. Мангалия (Румъния). Арт събитието е продукция на Стопанска Камара-Варна с партньорството на КК"Албена", арт мрежа Скендерман и Галерия „Луиза Кала" – Румъния. Тази година фестивалът се провежда на ново място с цел разрастване и по-добър достъп на чуждестранна, румънска и българска публика. По време на „Без Граници" - 2013 се очакват 120 участници от рекорден брой държави спрямо старите издания на форума: Общо 30, от Европа и света.
Музикалният етно/фолк фестивал в рамките на форума ще се проведе на брега на морето от 13 до 15 септември включително в „Албена". Концертната програма включва
Етно групи от България, Франция, САЩ, Турция, Германия, УкрайнаШвеция, Финландия , Малта, Унгария.
В рамките на форума "БезГраници" ще се проведе за трета година и арт пленер за художници и фотографи (9-15 септември), включвайки две изложби: едната в гр. Мангалия в Румъния на 12-ти септември, а другата в Курортен комплекс "Албена" на 15-ти септември. Очакват се художници и фотографи от България, Румъния, Япония, Испания, Русия, Хърватия, Словения, Сърбия и Македония.
Основното събитие в рамките на „БезГраници" традиционно е конференцията за културна политика и арт мениджмънт, включваща участие на фестивални организатори, специалисти, менажери и артисти. Тя ще се проведе от 13 до 15 септември. Между основните теми ще бъдат: междукултурния диалог, работа мрежа, технологични проблеми в етно/фолк сферата, новите европейски културни програми за финансиране и др.
Арт форумът "БезГраници" е водещия български Етно/уърлдмюзик фестивал, носещ европейската ценностна система и насърчаваш взаимното опознаване на различните култури, мирното и приятелско съвместно съществуване и обмен. Форумът се стреми освен към реализация на културно събитие от световен мащаб, да бъде и инкубатор за развитието на арт индустрията и културния туризъм. През 2013 се навършват 10 години от първото издание и се очаква събитието да стане ежегодно.


Коментирайте
Подобни новини
Арт център „Палитра“ възстановява своите дейности (ВИДЕО)
Арт център „Палитра“ възстановява своите дейности (ВИДЕО)
ПФА „Добруджа” се завръща към нормален ритъм на работа (ВИДЕО)
ПФА „Добруджа” се завръща към нормален ритъм на работа (ВИДЕО)
Празнично литературно четене на открито постави началото на честванията по повод 24 май
Празнично литературно четене на открито постави началото на честванията по повод 24 май
РБ „Дора Габе“ с виртуална разходка и и виртуална поредица "70 години – 70 послания"
РБ „Дора Габе“ с виртуална разходка и и виртуална поредица "70 години – 70 послания"Яндекс.Метрика