Начало >Добруджа >Общество

Бюджетът и Капиталовата програма – на вниманието на съветниците на Добрич на сесията през януари

18.01.2020 г. 10:42:57 ч.
/
Бюджетът и Капиталовата програма – на вниманието на съветниците на Добрич на сесията през януари
Първото за годината заседание на Общински съвет Добрич ще се проведе на 28 януари. 35 точки включва дневния ред на сесията, като на нея предстои да бъде гласуван бюджетът на Добрич за 2020 година, както и Програмата за капиталови разходи.
Председателят на общинския съвет Мая Димитрова ще представи Отчет за дейността на Общински съвет град Добрич и неговите комисии през второто шестмесечие на 2019 г., а кметът Йордан Йорданов – отчет за изпълнение на решенията на Общински съвет за същия период. Съветниците трябва да одобрят общата численост и структура на общинската администрация и Стратегия за управление на общинската собственост за мандат 2019 – 2023 година. На тяхното внимание ще бъде и Годишната програма за управление и разпореждане с имотите - общинска собственост за 2020 година.
На сесията ще бъде представен годишен доклад за дейността на звено „Вътрешен одит“ при Община град Добрич за 2019 година.
Зам.-кметът д-р Емилия Баева ще представи отчет   за    дейността  на  Местната   комисия   за  борба   срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните в град Добрич през 2019 г. 
В дневния ред влизат още приемане на Годишна програма за развитие на читалищната дейност в Община град Добрич за 2020 г., приемане на Отчет за изпълнението на Програмата за финансиране на граждански инициативи в полза на местната общност от бюджета на Община град Добрич за 2019 година и Решение за финансиране на граждански инициативи в полза на местната общност от бюджета на Община град Добрич за 2020 година.
В края на сесията съветниците ще обсъдят Правилника за организацията и дейността на Общински съвет град Добрич, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация.
Снимка:dobrudjabg.com

Коментирайте
Подобни новини
49 души от област Добрич  се наблюдават за симптоми на коронавирус (ВИДЕО)
49 души от област Добрич се наблюдават за симптоми на коронавирус (ВИДЕО)
Времето на 29 февруари
Времето на 29 февруари
Учениците в общините Балчик, Каварна и град Генерал Тошево в грипна ваканция до 4 март
Учениците в общините Балчик, Каварна и град Генерал Тошево в грипна ваканция до 4 март
Чувствам се като Наташа Ростова пред първия бал, признава Любо Сивков по повод дебютната си книга (ВИДЕО)
Чувствам се като Наташа Ростова пред първия бал, признава Любо Сивков по повод дебютната си книга (ВИДЕО)Яндекс.Метрика