Начало >Добруджа >Общество

Благотворителният концерт за Криси сплоти още повече семейство ни и бе още един урок, който да научим, призна Ева-Мария Петрова (ВИДЕО)

21.02.2020 г. 15:31:23 ч.
/
Благотворителният концерт за Криси сплоти още повече  семейство ни  и бе още един урок, който да научим, призна Ева-Мария Петрова (ВИДЕО)
Огромна емоция бе организирането на този концерт, заяви няколко часа след неговото провеждане главният виновник за благотворителната инициатива за набиране на средства за Криси, нейната сестра Ева-Мария. За Медийна група Добруджа тя се опита да опише изживяната тръпка, изказвайки благодарност на кмета Йордан Йорданов и на отец Петър за оказаната помощ, както и на всички, които бяха в Органова зала снощи, за да се насладят на изпълненията и да подпомогнат 20-годишното момиче, което страда от рядко  генетично заболяване.
Документът, удостоверяващ внасянето на парите по сметката на Криси ще бъде оповестен публично, обеща Ева-Мария, защото тя иска всичко около тази благотворителност да е напълно прозрачно и да няма никакви съмнения за злоупотреби. Ева-Мария припомни, че семейството е постигнало разбирателство със Здравната каса, но процесът ще отнеме време, от няколко месеца до една година, тъй като е свързан с промяна в закона, която да получи одобрението на Парламента. Трябва да бъдат направени нови експертизи, нови епикризи, голяма документация, изискваща време, но ако проблемът бъде решен кардинално, това ще означава, че другите деца със същото заболяване ще имат пътека и няма да се наложи да изминат този 2-годишен път, извървян от семейство Петрови. В момента върви съдебно дело, в което ответник е Здравната каса. Това е наложило среща между двете страни, където се е изяснило, че те получават от НЗОК няколко продукта, но те нямат общо с белтъка, благодарение на който Кристина  живее, разказва Ева- Мария и потвърждава, че е постигнало разбирателство, само се очаква документацията.
Сега със събраната сума от 7 600 лв.  ще се поеме лечението на Криси, а семейството ще се чувства по-спокойно. Ако пък останат пари, те ще бъдат ползвани за рехабилитация, за логопеди, за храни от чужбина без белтък, все финанси, които ще помогнат на младото момиче. Кристина е била толкова натоварена емоционално вчера, че когато се прибрала у дома й призляло.
Миро е изключително сърцат човек, вярващ човек, чак нямам думи, признава Ева. За Пламен  и Иво казва, че са винаги до нея, с Дамян Попов са много близки приятели, Дийп Зоон са част от нея, За Дивна Ева-Мария  е пяла на подобен концерт миналата година, когато се набираха средства  за Кристин, пострадала в катастрофа, а Виктория Георгиева е дошла от друго участие, за да се включи в инициативата. Така Ева-Мария описва участниците в концерта и допълва, че залата е бе препълнена, а събитието е сплотило още повече семейство Петрови и било още един урок, който е трябвало да научат.  
Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Потвърдените случаи на COVID-19 в страната са 354. Излекуваните са 15
Потвърдените случаи на COVID-19 в страната са 354. Излекуваните са 15
Слънчево преди обяд,  краткотрайни превалявания следобед в понеделник, 30 март
Слънчево преди обяд, краткотрайни превалявания следобед в понеделник, 30 март
КОМЕНТАР: Най-важният урок на пандемията: Трябва да се грижим за здравето си ежедневно
КОМЕНТАР: Най-важният урок на пандемията: Трябва да се грижим за здравето си ежедневно
Турски вестник хвали членове на добричкото читалище "Мевляна" , които шият и даряват маски
Турски вестник хвали членове на добричкото читалище "Мевляна" , които шият и даряват маскиЯндекс.Метрика