Начало >Добруджа >Общество

Божанка Вуцова: Наградата на НЧ „Йордан Йовков” има особено голяма стойност в годината на неговия 150-годишен юбилей

29.10.2020 г. 15:23:53 ч.
/
Божанка Вуцова:  Наградата  на НЧ „Йордан Йовков” има особено голяма стойност в годината на  неговия 150-годишен юбилей
„Целият колектив на Народно Читалището „Йордан Йовков – 1870”  приема наградата като високо отличие за цялостната дейност на всички, които работят в него и го посещават. Това е една изключителна награда за цялостната дейност и труд, който те полагат  в продължение на 150 години. Тази година Читалището отбелязва своя 150-годишен юбилей.  Колективната награда има особена стойност за всички нас, точно в годината на този юбилей”. Така председателят на НЧ „Йордан Йовков – 1870” Божанка Вуцова  коментира за Медийна група „Добруджа” Колективната награда,  с която община Добрич удостоява читалищната институция, във връзка с годишните награди „Добрич”, които се връчват ежегодно в областта на културата и науката.
Всички  предвидени мероприятия за 2020 година бяха  подчинени на тази годишнина, допълни  още тя, но предвид пандемията от коронавирусна инфекция всички те, които са  с масов характер, са отложени. Председателят на читалището изразява надежда, че в момента в който кризата отмине, то предвидените събития ще се случат.
Предвид ковид - ситуацията  и динамиката в налаганите рестрикции, администрацията има готовност за преминаване към  дистанционна форма на занимания в школите, които са сформирани към читалищната институция и функционират от началото на октомври, коментира още Божанка Вуцова.
И тази година врати отварят всички школи – езикова, тази по  рисуване, грънчарство, танцова школа. Работа продължават  и музикалните школи - по цигулка, пиано  и други инструменти .  Във връзка с празничната годишнина  е сформирана и  мъжка формация за армейски песни, каза още председателят Божанка Вуцова.
Тя уверява, че в читалищната институция се спазват  всички противоепидемични мерки с цел опазване здравето на всички, който работя в него и ли го посещават по една или друга причина.
Снимка:lh3.googleusercontent.com

Коментирайте
Подобни новини
Водните аварии днес
Водните аварии днес
Николай Милков е временен областен координатор на ПП „Републиканци за България“
Николай Милков е временен областен координатор на ПП „Републиканци за България“
Църквата почита апостол Андрей Първозвани
Църквата почита апостол Андрей Първозвани
23 новите регистрирани случаи на коронавирус в област Добрич
23 новите регистрирани случаи на коронавирус в област ДобричЯндекс.Метрика