Британският журналист Греъм Филипс ранен в Донбас

24.11.2014 г. 15:02:00 ч.
/ ИА Добруджа
Британският журналист Греъм Филипс ранен в Донбас
Английският журналист Греъм Филипс, който в последно време работи за телевизия „Звезда", е бил ранен в покрайнините на Пески в Донецка област, предаде РИА Новости, цитирайки думите на познат на журналиста, намиращ се в момента заедно с него в местната болница.
„Парче от взривила се мина попадна в кръста му. Журналистът е хоспитализиран, в съзнание е и може да ходи", разказва мъжът, който е станал свидетел на случилото се, като допълни, че опълченците са закарали ранения журналист в болницата.
Според телевизия „Россия 24", осколката от мина е пробила бронежилетката на Филипс и е попаднала през гърба в областта на бъбреците.
В Пески в последно време се водят интензивни боеве между опълченците и украинските военни. Филипс е заснемал с видеокамера случващото се на страната на опълченците, когато отрядът попаднал под минометния обстрел на украинската армия. Опълченците веднага откарали журналиста в най-близката болница в Донецк.
Греъм Филипс е гражданин на Великобритания, който работеше по-рано като извънщатен кореспондент на телевизия РТ в Украйна. По време на работата си там журналистът два пъти е бил задържан от украинската служба за сигурност (СБУ).

Източник:Агенция "КРОСС"

Коментирайте
Подобни новини
COVID-19 скандал в Бавария
COVID-19 скандал в Бавария
Тръмп обмисля да уволни шефа на Пентагона
Тръмп обмисля да уволни шефа на Пентагона
Венецуела с 4000% инфлация
Венецуела с 4000% инфлация
Евакуация в Лос Анджелис заради бързо разрастващ се горски пожар
Евакуация в Лос Анджелис заради бързо разрастващ се горски пожарЯндекс.Метрика