Начало >Добруджа >Общество

Брокер: 2020 беше трудна за пазара на имоти

20.01.2021 г. 17:31:10 ч.
/
Брокер: 2020 беше трудна за пазара на имоти
 
„2020 година беше много трудна за пазара на имоти в Добрич. Стартът на годината бе добър, но това положение се запази само до началото на пандемията, след което ситуацията изпадна в застой”. Това коментира за радио „Добруджа” Павлина Тодорова – управител на „Престиж-П” ЕООД. „Хората се уплашиха. Имахме  случаи в които собственици на имоти отказваха достъп до жилищата, които продават, поради страх от зараза”, каза тя. Раздвижване на пазара се наблюдава в края на лятото и началото на есента, когато търсенето на имоти е завишено. Купувачите са различни, но са предимно млади хора, който търсят своето жилище, мотивирани и от ниските лихвени проценти, предлагани от банките. Една голяма част от сделките, осъществени през миналата година, са именно чрез ипотечни кредити. „Имаше търсене на читави жилища в добро състояние и по-малко предлагане”, казва брокерът на имоти. „Изискванията на клиентите са за добро състояние на жилищата, с извършени качествени ремонти, така, че да не се налага инвестиция на много средства за подобряване на средата в тях”, допълва тя. В по-голямата си част имотите в централна градска част се нуждаят от пълна подмяна на дограми, ел. инсталация и други.
Що се отнася до цените на имотите през 2020 година, то те не са претърпели сериозна промяна. „Прави впечатление, че панелни жилища в крайните квартали на града се изравниха с нивата на жилищата в кварталите „Дружба” и „Дунави””. Много често покупките се извършват с цел инвестиция и голяма част от купувачите са хора, които работят в чужбина”, казва още Тодорова.
По думите й интерес има към всички видове жилища.Търсят се  такива, които са в крайните квартали, както и имоти в централна градска част и широк център. Всичко зависи от средствата с които разполага потенциалният купувач. Това обуславя и различните ценови нива на които са се осъществявали сделките през миналата година.
Има търсене на имоти и в началото на тази година.Към момнета се проявява сериозен интерес към гарсониерите в кварталите, както и  към големи имоти в централните зони на града. 
Снимка:webnews.bg

Коментирайте
Подобни новини
По Проект „Красива България“  е одобрен ремонтът на читалището в Паскалево
По Проект „Красива България“ е одобрен ремонтът на читалището в Паскалево
Орк. „Приятели фолк“ посреща празника с видеоклип на песента „Светъл ден, Гергьовден“ (ВИДЕО)
Орк. „Приятели фолк“ посреща празника с видеоклип на песента „Светъл ден, Гергьовден“ (ВИДЕО)
Ученици от ЕГ „Гео Милев“ се докоснаха до работата в медийна група „Добруджа“ (СНИМКИ)
Ученици от ЕГ „Гео Милев“ се докоснаха до работата в медийна група „Добруджа“ (СНИМКИ)
98 години навършва днес Златният глас на Добруджа Верка Сидерова
98 години навършва днес Златният глас на Добруджа Верка Сидерова



Яндекс.Метрика