БСП избра Националния си съвет

27.09.2020 г. 15:12:41 ч.
/
БСП избра Националния си съвет
50-ият. конгрес на БСП избра Националния съвет на партията, изборът за който се провеждаше почти през цялата нощ.
С най-много номинации, на първо място, е депутатът от БСП Крум Зарков, следван от Янаки Стоилов, Георги Свиленски, Александър Симов и Кристиян Вигенин. В националния съвет влиза и един от кандидатите за лидерския пост в БСП Кирил Добрев. В ръководния форум на партията влизат и кметът на Троян Донка Михайлова, Драгомир Стойнев, Иван Ченчев, Светлана Шеренкова и Деница Златева. Депутатите Филип Попов, Весела Лечева, Таско Ерменков също са избрани в ръководството на БСП.
Председателят на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев отпада от Националния съвет на партията. В проведеното тайно гласуване той е  на 157-мо място при квота от 113 души. Валери Жаблянов оттегли кандидатурата си за съвета.
Започва нов 4-годишен цикъл и БСП тръгва към спечелване на парламентарните избори. Така лидерът на БСП Корнелия Нинова закри юбилейния конгрес на БСП.
"Започваме един нов четиригодишен цикъл. Имаме вече избран председател, национален съвет, местни ръководства. В най-скоро време ще свикаме новия Национален съвет, за да предложи изпълнително бюро и така напълно комплектовани да тръгваме към най-важното, което ни предстои - курс за подготовка на парламентарните избори и тяхното спечелване“.
Вотът започна снощи, като 692-ма души се борят за 113 места.
Изненадващо на заседанието на конгреса на левицата бившият лидер на партията Михаил Миков си направи отвод от листата за пленума.
Националният съвет е органът, който взема важните решения и определя политическата дейност на БСП.
Сред тях са избирането на водачите на листи за парламентарните избори, кандидатите за президент и вицепрезидент и всички номинации за държавни постове.
Източник:БНР

Коментирайте
Подобни новини
Върни се назад Бизнесът спести близо 1 млрд. лева за месец
Върни се назад Бизнесът спести близо 1 млрд. лева за месец
Заради оспорване в съда данъчните не успяват да съберат дълговете на Васил Божков
Заради оспорване в съда данъчните не успяват да съберат дълговете на Васил Божков
Джипитата нямали ресурс да помогнат в COVID отделенията
Джипитата нямали ресурс да помогнат в COVID отделенията
Нова идея: Да се носят маски до масите в клубовете
Нова идея: Да се носят маски до масите в клубоветеЯндекс.Метрика