ЦИК: 17 257 800 бюлетини ще бъдат отпечатани за местния вот

10.10.2019 г. 15:18:38 ч.
/
ЦИК: 17 257 800 бюлетини ще бъдат отпечатани за местния вот
Одобрени са образците на бюлетините в цялата страна, с изключение на две кметства – с. Паталеница, Пазарджишко и в с. Стефан Караджово, Болярово. В рамките на деня очакваме и там да бъдат утвърдени образците. Това каза говорителят на ЦИК Александър Андреев по време на редовния брифинг на комисията във връзка с местните избори, предаде репортер на БГНЕС.
„Към момента тиражът на бюлетините, който е одобрен във връзка с подадените заявки на Общинските избирателни комисии за бюлетините, това е 17 257 800. По отношение на общински съветници тиражът на бюлетините е 6 900 600. Същият е тиражът по отношение на бюлетините за кмет за община, тъй като съвпадат като данни. По отношение на кметове на райони това включва кметове на райони в трите града София, Пловдив и Варна е 1 858 100 броя, за кметове на кметства – 1 598 500 бюлетини“, посочи Андреев и уточни, че тази бройка е без двете кметства, където все още не са одобрени образците на бюлетините.
Той уточни, че цената за отпечатване на бюлетина е 30 ст., като в нея влиза изготвяне на графичния й дизайн, хартията, мастилото и транспортирането им до крайните точки. Прогнозната сума на поръчката е малко над 6 млн. лв. с ДДС, добави говорителят на ЦИК.
Андреев посочи, че продължава регистрацията на наблюдатели за местния вот като до момента са регистрирани 7 неправителствени организации с общо 74 броя упълномощени наблюдатели.
„Международните наблюдатели са 21 като са от две международни организации – трима са от парламентарната асамблея за черноморско икономическо сътрудничество „ПАЧИС“ и 18 наблюдатели от Естония “, уточни говорителят на ЦИК.
Източник:БГНЕС

Коментирайте
Подобни новини
Започна доставката на бюлетините за изборите
Започна доставката на бюлетините за изборите
МЗХГ: Нови мерки за по-висока биосигурност в животновъдните обекти
МЗХГ: Нови мерки за по-висока биосигурност в животновъдните обекти
Критично остава състоянието на Стефан Данаилов
Критично остава състоянието на Стефан Данаилов
6 души са задържани заради расистките жестове на мача България-Англия
6 души са задържани заради расистките жестове на мача България-АнглияЯндекс.Метрика