Д-р Цветеслава Гълъбова: В техния свят нас ни няма

21.11.2020 г. 09:41:45 ч.
/
Д-р Цветеслава Гълъбова: В техния свят нас ни няма

В тази мрачна ноемврийска утрин си мисля за паралелните светове. Сигурно, защото съм деформирана от професията си, правя асоциация с едно много тежко хронично психично заболяване. Но, докато то се лекува успешно, макар и да не можем да го излекуваме, животът ни в паралелни светове с тези на политическата ни класа, е дълбоко нелечимо заболяване и неизменно води до смърт. Не само социална, а и чисто физическа смърт, уви.Аз лично определям случващото се у нас като хаос. В нашия свят има оставени пред болница пациенти - като чували с отпадъци, които умират. Има жена, незнайно по какви причини, умъртвила децата си. Цяла нощ си мисля какви бури в душата на един човек могат да предизвикат това поведение и какъв ад ще е след това животът, ако изобщо го има...

 

В нашия свят има едно нагло същество, нарочено да ни представлява в европарламента, което си има пиратки в офиса и защитава паметника на културата с тях от протестиращи. В нашия свят сме на трето място по смъртност от ковид в ЕС, а бяхме на четвърто, но биваме убеждавани, че всичко е под контрол и че сме основните виновни за проблемите, с които ужким се справяме добре. В нашия свят пенсионерите избират кои лекарства да си купят, защото нямат пари, не си правят тестове, защото те струват колкото една трета от пенсията им. И още, и още, и още....

 

Да видим какво става в света на правоимащите. Там при нужда те тестват без пари, защото си важен, твоят живот е по-специален. Нищо, че дневната ти надница ще покрие сигурно 7-8 теста.

 

В този паралелен на нашия свят линейката идва веднага и те откарва във Военна болница, където доброволства съществото с бомбичките. Там получаваш грижа и внимание, защото това е нормалното и редното. В този друг свят автоматично получаваш актуализация на заплатата, защото "такъв е правилникът" /ах, забравих, че този правилник е 11-та Божа заповед и не може да бъде променян от хората, пък били те и български правоимащи/, получаваш и видими с просто око бонуси в размер на няколко заплати, защото си "специализиран".

 

В този паралелен на нашия свят, когато те осъдят, а си зам.председател на Парламента, започват да те канят по студията, за да си развяваш психопатията В нашия свят, понеже си получил здраво възпитание от родителите си, от баба си и дядо си, знаеш, че ако стане нещо такова, трябва да се покриш вдън земя, защото срамиш рода си. Е, в техния това е повод почти за гордост. В техния заставаш в поза на наперен паун и нагло обясняваш, че не си се справил с проблемите, но понеже си отговорен човек, оставаш да ги оправяш. А че си интелектуално и морално семпъл и няма как да се справиш с тях, защото висшата ти ценност е да крадеш, това не се коментира. Това е за плебса. А ти си от патрициите, за които моралните норми даже нямат пожелателен характер, нежели задължителен. Те са за нашия свят.

 

В техния НАС ни няма. В техния за Коледа ще се разменят тлъсти подаръци, защото за тях това е духът на Коледа, а в нашия ще събираме "Капачки за бъдеще". Къде са, мили хора, пресечните точки на тези два свята. Ами, няма ги. И въпреки всичко аз оставам в нашия свят, където са моите любими хора, където е моята любима работа, където са човеците.

 

Facebook, д-р Цветеслава Гълъбова
Снимка:frognews.bg
Източник:frognews.bg

Коментирайте
Подобни новини
Служебният кабинет осигури пълния размер на „украинската помощ“ за земеделските стопани
Служебният кабинет осигури пълния размер на „украинската помощ“ за земеделските стопани
На 26 април започва изплащането на великденските добавки за пенсионери
На 26 април започва изплащането на великденските добавки за пенсионери
Последен ден за регистрация на партии и коалиции за изборите 2  в1
Последен ден за регистрация на партии и коалиции за изборите 2 в1
ЦИК: 10 партии и 8 коалиции са подали документи досега за участие в изборите
ЦИК: 10 партии и 8 коалиции са подали документи досега за участие в изборите



Яндекс.Метрика