Начало >Добруджа >Регионални

Д-р Ердинч Хаджиев е новият председател на Общински съвет на община Добричка

28.05.2020 г. 11:29:44 ч.
/
Д-р Ердинч Хаджиев е новият председател на Общински съвет на община Добричка
Новият председател на Общински съвет на община Добричка е д-р Ердинч Хаджиев от ДПС. При проведения таен вот за избор, д-р Хаджиев получи подкрепата на 11 съветници. От 20 присъстващи съветници, 19 са упражнили правото си на глас, като 16 бяха действителните гласове. За другия предложен за поста – инж. Пламен Станчев, са гласували петима души.  Един от пликовете е бил празен, а две от бюлетините са недействителни.
След избора, д-р Хаджиев благодари за подкрепата и коректността на съветниците и на предишния председател Дико Иванов, чиято постъпка според Хаджиев говорела за изключителна политическа зрялост. Първо, това е вътрешно организационен въпрос за Общинския съвет, второ – въпросът е политически. Живеем от 30 години в демократическо общество и демокрацията позволява това. Смятам, че в момента в Общинския съвет възтържествува  донякъде политическата логика. За нашата група в Общинския съвет, са гласували повече от 1/3 от населението на община Добричка, както и за групата на БСП. Всички тези години ние сме управлявали съвместно, така че тази част от населението, която стои зад нашата група, не бива да остава встрани от управлението на Общината. Всички ние като общински съветници сме в услуга на хората, които са ни избрали и аз като председател ще продължавам в този дух – да работим за тези хора и да можем да направим нещо повече за тях. Аз като председател поемам този ангажимент, каза д-р Ердинч Хаджиев.

Д-р Хаджиев е роден през 1961 година. Средното си образование завършва в Математическа гимназия „Иван Вазов” в Добрич, а висшето в Медицинския институт във Варна. През 2005 е избран за народен представител от квотата на ДПС в 40-то Народно събрание. През 2008 година е назначен за областен управител на Добрич.
Политическата си кариера д-р Ердинч Хаджиев започва като редови член на ДПС още със създаването на движението в Добрич. Бил е председател на общинското ръководство на ДПС в община Добричка, а от няколко години е областен председател на партията.
работи като общопрактикуващ лекар в добричкото село Хитово.

Коментирайте
Подобни новини
Днес в Балчик ще има фермерски пазар
Днес в Балчик ще има фермерски пазар
 В неделя ще обработват площите на градския парк в Тервел срещу комари
В неделя ще обработват площите на градския парк в Тервел срещу комари
Черноморска Добруджа излезе на протест, блокираха международния път (ВИДЕО)
Черноморска Добруджа излезе на протест, блокираха международния път (ВИДЕО)
Протестиращите затвориха за кратко пътя към ГКПП Дуранкулак при Поручик Чунчево (ВИДЕО)
Протестиращите затвориха за кратко пътя към ГКПП Дуранкулак при Поручик Чунчево (ВИДЕО)Яндекс.Метрика