Начало >Добруджа >Общество

Д-р Георги Желязков: Болницата има спешна нужда от медицински сестри

16.10.2020 г. 11:47:57 ч.
/
Д-р Георги Желязков: Болницата има спешна нужда от медицински сестри
МБАЛ – Добрич спешно се нуждае от специалисти по здравни грижи – медицински сестри. Това съобщи на брифинг прокуристът на болницата д-р Георги Желязков. Те ще обслужват отделенията извън ковид сектора, главно първо и второ вътрешно, уточни той. Предвижданата финансова обезпеченост, която ще предложи болницата на тези специалисти, е около 100 лева на дежурство, каза още прокуристът. Към момента нуждата е от около 5-10 медицински сестри.

Трима са лекарите от болницата, които в момента са заразени с вируса Ковид, три са и медицинските сестри с тази инфекция. И шестимата са без симптоми и са под домашна карантина.

В болницата в Добрич са настанени 9 пациенти с положителен тест за коронавирус, като един от тях е в интензивно отделение. Още 8 хоспитализирани са съмнителни за заразата, като се очакват техните резултати от теста.

През последния месец няма напуснали МБАЛ – Добрич лекари.

Кметът на Добрич Йордан Йорданов заяви, че към този момент няма опасност от локдаун на нито една сфера в града. Общината се придържа към заповедите на здравния министър – мерките на местно ниво са същите като на национално.

Вирус има и затова е много важно да спазваме мерките – дистанция, дезинфекция, маски, за да се избегнат заразяване и последващи усложнения, категоричен е Йордан Йорданов.

След реорганизацията в болницата, заразените в Добрич са в пъти по-малко в сравнение с юли и август, за което поздравявам д-р Желязков, заяви кметът.

По отношение на разкриването на лаборатория за PCR тестове в Добрич общината има пълна готовност по отношение на помещението в ДКЦ – 2 и техниката. Проблем обаче е кадровата обезпеченост, което ще забави идеята. Персоналът трябва да включва петима лаборанти, чиято работа ще включва и нощни смени, обясни Йордан Йорданов.

Коментирайте
Подобни новини
Времето в неделя - 25 октомври
Времето в неделя - 25 октомври
Голям интерес към акцията за събиране на непотребни ел. уреди в Добрич, има забавяне в графика
Голям интерес към акцията за събиране на непотребни ел. уреди в Добрич, има забавяне в графика
Местим стрелките на часовника - за последен път?
Местим стрелките на часовника - за последен път?
Печатарска работилница „Красотата на буквите“ организира РИМ-Добрич
Печатарска работилница „Красотата на буквите“ организира РИМ-ДобричЯндекс.Метрика