Начало >Добруджа >Общество

Д-р Георги Желязков: Поклон! Благодаря на колегите за непреклонната борба!

07.04.2021 г. 13:35:40 ч.
/
Д-р Георги Желязков: Поклон! Благодаря на колегите за непреклонната борба!
Днешният 7 април е ден на равносметка. Последната година ни даде възможността да преосмислим базовите ценности, които всеки човек трябва да изповядва – да бъдеш здрав. И да намериш сили в себе си, за да продължиш да се бориш, независимо от трудностите. Това сподели за медийна група „Добруджа“ изпълнителният директор на МБАЛ-Добрич д-р Георги Желязков. По думите му, 7 април би трябвало да е празничен, но за втора поредна година на никой от колегите му и работещите в болницата не е до празник. Напротив – всички са мобилизирани до предела на силите си.
Д-р Желязков изказа огромната си благодарност и поклон пред всички, които са ангажирани с дейността на болницата – лекари, медицински сестри, лаборанти, санитари, за непреклонната борба която водят в последната година. „Немалка част от тях премиха през този ужас, но отново са на първа линия“, отчете директорът.
 
„От първия си ден, в който работя, предпочитам да съм в тежки отделения, но никога не съм вярвала, че може да стане толкова тежко и трудно“, добави Велина Недева – старша-сестра в Ковид-отделението на МБАЛ-Добрич.
„Не само, че днес не ни е празнично, но вече нямаме и почивни дни. Не можем да ползваме отпуск. Колегите са на предела на силите си. Изключително тежки дежурства, ситуацията е извънредна, персоналът в болницата е много изморен“, каза още Недева.
 
3-4 пъти се е увеличила работата на линейките през последната година. В последно време адресите буквално са само ковид-19, призна Евгени Георгиев – шофьор на линейка от 2004 година.
„Близките ми се чудят как издържам, но все някой трябва да върши и тази работа“, призна той.
По думите му, професията е сред най-стресовите, но от другата страна е удовлетворението от чувството, че помагаш на хората.
 
Д-р Георги Желязков съобщи, че Добрич все още е в пика на третата вълна, кривата не е тръгнала надолу. „Ние следваме една математическа прогресия с около две-три седмици забавяне от общата картина за страната и се надявам до 10 дни нещата да се поуспокоят, за да могат и колегите да си вземат глътка въздух“, каза изпълнителният директор на болницата.

Той не пропусна да отдаде почит и на колегите си, които изгубиха битката във войната с ковид-19.
 
Екипът на медийна група „Добруджа“ изказва огромната си благодарност и поклон към всички лекари и здравни работници!
Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Много талант и емоция във втория  концерт на Студио „Сарандев“
Много талант и емоция във втория концерт на Студио „Сарандев“
Осем нови случая на коронавирусна инфекция в област Добрич
Осем нови случая на коронавирусна инфекция в област Добрич
Адреси с водни аварии в Добрич и региона в сряда
Адреси с водни аварии в Добрич и региона в сряда
Областната комисия за безопасност на движението ще заседава в четвъртък
Областната комисия за безопасност на движението ще заседава в четвъртъкЯндекс.Метрика