Начало >Добруджа >Общество

Д-р Митко Георгиев: Въпреки пандемията, спешността в МБАЛ-Добрич не намаля (ВИДЕО)

20.01.2021 г. 15:35:32 ч.
/
Д-р Митко Георгиев: Въпреки пандемията, спешността в МБАЛ-Добрич не намаля (ВИДЕО)
С около 25% е намалял интензитетът на работата през миналата година в МБАЛ-Добрич заради въведените ограничения. Това сподели в студиото на МГ „Добруджа“ д-р Митко  Георгиев – завеждащ отделението по ортопедия. Той припомни, че заради пандемията, бе спряна плановата оперативна дейност в болниците, като те са работили само в условията на спешност.
Спешността обаче бе съпоставима с предходните години, каза д-р Георгиев. По думите му, дори последните 2-3 месеца на 2020 г. работата е била повече сравнение с предходните.
Тази пандемия ни даде урок, че човек трябва да преосмисли приоритетите си и да намери най-важното, а това е здравето, каза медикът.
По отношение на отделението, което той оглавява, д-р Георгиев заяви, че успяват да поддържат както нивото на оборудване, така и на квалификацията на екипа. В момента там работят 8 лекари, 7 от тях са със специалност. Хубавото е, че имаме  млади колеги, на които да предадем щафетата, каза Георгиев, като изрази задоволство, че през последните месеци и в останалите отделения на болницата са започнали работа 8 млади лекари.
От миналата година, в рамките на проект, е закупена нова и модерна артроскопска апаратура, като в отделението остава само нуждата от нова операционна маса.
Откакто съществува системата за оценка в лечебните заведения, отделението по ортопедия в МБАЛ-Добрич винаги е било с Трета (най-високата), отбеляза д-р Георгиев.
Не давам съвет, ако не ми е поискан. Ако е градивна една критика, всеки би имал нужда от нея, каза д-р Георгиев по отношение на неговия син д-р Георги Желязков, който от миналата година оглавява болницата. Все пак д-р Митко Георгиев заяви, че вижда бъдещето в младите хора заради тяхното виждане и енергия.
Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Прогноза за времето на 8 март
Прогноза за времето на 8 март
Саша Гинкова спечели осмомартенското рали в Добрич (ВИДЕО)
Саша Гинкова спечели осмомартенското рали в Добрич (ВИДЕО)
Вестник ГЛАС: Младите добруджанци Янул Димитров и Десислава Бонева - отличени с националния приз  „Студент на годината”
Вестник ГЛАС: Младите добруджанци Янул Димитров и Десислава Бонева - отличени с националния приз „Студент на годината”
 Днес и утре в Добрич се провежда инициативата „С цвете в ръка срещу репродуктивните проблеми”
Днес и утре в Добрич се провежда инициативата „С цвете в ръка срещу репродуктивните проблеми”Яндекс.Метрика